מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

4 חודשים אחרי מותו של שאול אברון: "יועזר בר יין" נסגרת

רבים ראו במסעדת "יועזר בר יין", אותה פתח אברון בשנת 1995, סמל לאיכות שאינה מתפשרת ואינה נכנעת לטרנדים. בימים אלה היא נסגרת

שירי דובר
גלובס
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק
אין תמונה
אברון. האבא של הקולינריה הישראלית

פחות מ-4 חודשים לאחר פטירתו שלשאול אברון, מסעדת "יועזר בר יין" המיתולוגית סוגרת את שעריה.

אברון, מסעדן ועיתונאי ישראלי שהיה ידוע כמובילי עולם הקולנריה בישראל,נפטרבראשית נובמבר 2012. עם מותו הודיעו שותפתו ציפורה אסף וצוות המסעדה כי היא תמשיך ותפעל כרגיל, ואף החלו לשפצה, אולם בימים אלה נודע כי למרות זאת היא נסגרת.

רבים ראו ב"יועזר בר יין" מוסד קולינרי מוביל, סמל לאיכות גבוהה שאינה מתפשרת ואינה נכנעת לטרנדים. "יועזר" אף היתה מחלוצות מסעדות הגורמה בישראל, עת פתח אותה אברון בשנת 1995, סמוך לכיכר השעון ביפו.


טל חוטינר, מסעדן ואיש תעשיית האלכוהול, אמר ל"גלובס" כי לדעתו סגירת המסעדה מהווה תעודת עניות לעולם המסעדות בישראל. "מצער מאוד לדעת שמסעדה ברמה ובאיכות שכזו נסגרת", אמר חוטינר. "בשום מקום אחר בעולם זה לא היה קורה. מסעדות ברמה של 'יועזר' הן בדיוק המסעדות השורדות בעולם לאורך עשרות רבות של שנים".

לדבריו, "שאול אברון לימד את הישראלים לאכול ולשתות כמו שצריך. הוא סימל את תחילת הקולינריה האמיתית בארץ, כזו שאיננה רק טרנדית. לצערנו, סגירת המסעדה מבהירה לנו כי אין לה קיום ללא מייסדה".

מצאתם טעות לשון?