6,500 טון שניצלים. זה מה שהישראלים צורכים בשנה. פסיכי, לא? בהתחשב בזה שהממוצע השבועי שלנו הוא 3 שניצלים לאדם - זה די הגיוני. כמות השניצלים המוכנים שאנחנו צורכים לבדה עומדת נכון להיום על 10 מיליון בחודש. בקיצור, נראה שאנחנו מאוד אוהבים שניצלים, עד כדי כך אוהבים שניצלים - שמן הראוי שנתעמק טיפה במה שהם מכילים, ובעיקר באיך אפשר להפוך אותם לקצת, רק קצת, יותר מזינים.

יש שניצל ויש שניצל

חשבתם שהטיגון הוא הבאסה של השניצל? חכו, זה מתחיל עוד קודם. "חזה עוף הוא בשר דל שומן, דל חלבון, דל ברזל ודל בוויטמין B12", מסבירה הדיאטנית שלי משל ממכבי שירותי בריאות. בתור התחלה, אם אתם רוצים שגם ייצא לכם משהו תזונתי מהארוחה הזו, מוטב שתמירו את חזה העוף בנתח רזה של בקר, שייטל או פילה.

שניצל 9 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
שניצל. לחם חוקנו הבלתי פורמלי | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

עוד דרך לשדרג את השניצל בריאותית, עוד לפני שלב הטיגון, היא להמיר את פירורי הלחם בפירורים מלחם חיטה מלאה, שיוסיפו קצת סיבים לכל העסק. ובעניין השמן? אם אתם מתעקשים לטגן, לפחות תעשו את זה בשמן איכותי ועשיר באומגה 3, כמו קנולה. אנחנו לא רוצים להיות קרציות, אבל רק שתדעו לכם שבאפייה הייתם חוסכים שליש מהקלוריות.

השניצל מוכן? הילדים מתעקשים לאכול אותו עם קטשופ? זה לא אסון גדול. משל מרגיעה ואומרת ששד הקטשופ אינו נורא כל כך. אחרי הכל, מדובר בסך הכל בעגבניות מבושלות עם סוכר. אז אמנם סוכר זה לא כזה שוס - אבל אם הילדים שלכם לא אוכלים עגבניות, הקטשופ אפילו יכול לתרום להם תזונתית.

>> בעניינים קצת יותר רציניים: בואו להתכונן לארוחת החג
>> וקצת פחות רציניים: תראו איזה חטיף מדליק וקל להכנה!