ילדה מסתכלת על כדורי בצק בתבנית (צילום: istockphoto)
אפייה? אני מקווה שזה לא להרבה זמן | צילום: istockphoto

השעון מתקרב במהירות לעבר השעה שבע בערב, והבית נראה כמו אחרי מלחמה. צריך להפעיל מכונה, לסדר את הסלון ולהכין את הצבא המקומי לקראת סבב המקלחות. אה, וגם צריך להכין ארוחת ערב, לכל הכנופייה. שוב מקושקשת עם קוטג', עגבנייה, מלפפון ולחמנייה? כנראה שכן, מה עוד אפשר להכין ברבע שעה? אז זהו, שאפשר. ביקשנו מאמהות עם ניסיון מתכונים מזינים שזמן ההכנה שלהם כרבע שעה וקיבלנו מגוון ששווה לנסות בבית.

לביבות גבינה

לטליה בר יצחק יש מתכון שנשמע שווה במיוחד: מערבבים קופסה של גבינה לבנה, ביצה ו-3 כפות קמח בקערה עד לקבלת עיסה דביקה. מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים לתוכה כף מהעיסה (מומלץ להוריד למחבת עם כפית כי העיסה דביקה). מטגנים כמה דקות מכל צד עד שהלביבה מקבלת גוון זהוב. אפשר להגיש את הלביבות עם ירקות חתוכים ושמנת, או עם סירופ מייפל/אבקת סוכר ופירות.

>> והנה עוד מתכון נהדר לקציצות גבינה

מאפה בנוסח אבולעפיה - בהכנה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
אבולעפיה, מאחוריך! | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

ביצייה בנוסח אבולעפיה

המתכון הזה הוא של שרית נובק, בעלת הבלוג מיס פטל, ואנחנו (וגם הילדים שלנו) חושבים שהוא גאוני: מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים מטגנים בצל חתוך לרצועות. חותכים עיגול מהחלק העליון של הפיתה, כך שהפיתה תהפוך למעין כמו צלחת. מפזרים את הבצל המטוגן בחור, שוברים מעליו ביצה, ממליחים ומפלפלים - ושולחים ל-12 דקות בתנור, או עד שהביצה מוכנה.

מאפה ביצים ותפוחי אדמה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פריטטה אפויה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

מאפה ביצים ותפוחי אדמה

למעשה מדובר בפריטטה, אבל באחת פשוטה במיוחד, שהילדים יכולים אפילו להכין בעצמם (לפי מתכון של אסתי רותם): מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. קוצצים בצל ו-2 תפוחי אדמה לקוביות קטנות, ומטגנים אותם במעט שמן זית וחמאה עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב (בשלב הזה אפשר להוסיף גם שום כתוש). מעבירים לתבנית המשומנת. טורפים בקערה 5 ביצים, שלושת רבעי כוס חלב, כפית מלח ועשבי תיבול יבשים, שופכים בתבנית ואופים 40-45 דקות.

נכון, האפייה לוקחת זמן, אבל בשביל התוצאה הזו אנחנו בטוחים שהילדים יפתחו סבלנות שלא הכרתם.

פשטידת פסטה 

המתכון הבא שייך לנועה תמיר, והוא מורכב מהחומרים הקלאסיים של ארוחת הערב רק בצורת הגשה שונה. מה עושים? מרתיחים מים בסיר ומבשלים בתוכו חבילת פסטה. שופכים את הפסטה לקערה, מוסיפים קוטג', כל גבינה אחרת שאתם אוהבים (פטה, צפתית, בולגרית), ביצה טרופה אחת, עגבניות שרי חתוכות, מלח ופלפל (חובבי הקטשופ יכולים להוסיף אותו גם לתערובת). את כל החומרים מערבבים ביחד ויוצקים לתבנית. על התערובת מפזרים גבינה צהובה או פתיתי גבינה צהובה ומכניסים לתנור לרבע שעה.

פיצה טורטייה עם בצל, תרד וגבינות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
פיצה טורטייה. פנים רבות לה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פיצה מטורטייה

מצרכים: טורטיות גדולות, רסק עגבניות, שום, גבינה צהובה וכל תוספת שתרצו (בצל, זיתים, תירס, פטריות וכו').

מכניסים לקערית כף וחצי של רסק עגבניות. מוסיפים מעט מים עד שהרסק נהיה פחות סמיך אך עדיין שומר על מרקם כמו של ממרח ולא נוזלי מדי. מוסיפים מלח לפי הטעם, כותשים שן שום ומוסיפים קמצוץ אורגנו או חצי כפית פסטו. מערבבים הכל ומורחים את הרוטב על הטורטייה. מוסיפים מעט גבינה צהובה מגורדת מעל ומוסיפים את התוספות שאתם אוהבים. מעל התוספות מגרדים עוד גבינה צהובה שתחזיק את התוספות במקומן. מכניסים את הפיצה לתנור ל-10-15 דקות (עד שהגבינה מזהיבה).

אטריות עם קינמון

אנחנו מוכנים לחזור להיות ילדים רק בשביל המנה הזאת, נשבעים לכם. מבשלים חבילה קטנה של אטריות דקות (200 גרם). מסננים, מחזירים לסיר ומוסיפים 25 גרם חמאה, בערך שליש כוס של אגוזים טחונים, 3 כפות סוכר וקצת קינמון. מערבבים הכל מעל להבה נמוכה כ-3 דקות. מגישים עם גבינה לבנה.

ביצה עין בתוך פטרייה

אתם יכולים להתייחס לזה כסוג של ביצה בקן, רק שהקן הוא פטרייה. יותר מגניב מזה? מחממים תנור ל-190 מעלות, מורידים לפטריות את הרגליים ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הדפנות של הפטריות בשמן זית, מסדרים בכל אחת פרוסת גבינה צהובה, שיהיה, ומעליה שוברים ביצה. מפזרים פטרוזיליה ומכניסים לתנור לכ-12 דקות או עד שהביצה מתייצבת.

ביצה עין בפרוסת פסטרמה

ועוד אחד מאותה משפחה: ביצה עין שאופים בתוך פרוסת פסטרמה! איך עושים את זה? בעזרת תבנית מאפינס, בקלי קלות. רק לא לשכוח לשמן טיפה את השקעים קודם.

סלט טונה ולחם זעתר

להילה נובוטני יש מתכון מנצח לארוחה מזינה: מכניסים לקערה קופסת טונה שלמה, כף מיונז, 2 כפות תירס (אפשר גם מלפפונים חמוצים אם אוהבים) וביצה קשה חתוכה (אפשר לשתף את הילדים ולתת להם לחתוך בסכין חד פעמית). לכל התרכובת הזו מוסיפים מקלות מלפפונים, מקלות גזר ומקלות גמבה בצורות שונות. בזמן החיתוכים שמים בטוסטר מקלות של לחם עם מעט שמן זית וזעתר. את הלחם אפשר להוציא כאשר הוא נראה כמו טוסט, תלוי במידת העשייה שאתם אוהבים. מגישים עם הסלט.  

ילדה זעופה מפנה את גבה לשולחן האוכל (צילום: Franky De Meyer, Istock)
!רוצים שינוי | צילום: Franky De Meyer, Istock

ממליגה

הממליגה מגיעה מהמטבח הרומני והיא למעשה דייסת תירס. המצרכים הדרושים הם קמח תירס, מים, חמאה, מלח, יוגורט וגבינה בולגרית.

אופן ההכנה: שופכים לסיר קטן כוס מים ומחממים. מוסיפים 5-6 כפות קמח תירס, מביאים לרתיחה ומערבבים. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהדייסה מסמיכה, תוך כדי ערבוב. ממליחים ומוסיפים כף חמאה (או יותר אם רוצים טעם ממש עשיר). מגישים בצלחת שטוחה, שמים מעל יוגורט לפי הטעם ומגררים גבינה בולגרית. מגישים חם וזוללים.

לגיוון: אפשר להוסיף פרמזן או כל גבינה שתעשיר את הטעם.

דייסת פתיתים

גם המתכון הבא הגיע מהילה, אבל לדבריה, הקרדיט שייך לחברתה נילי יהודה: מרתיחים 5 כוסות מים עם כפית מלח, ולאחר הרתיחה מוסיפים חצי חבילת פתיתים. מחכים שהמים יתאדו (כ-5-7 דקות), ושהפתיתים יקבלו מרקם לח עד רטוב. מוסיפים 20 גרם חמאה (אפשר חמאת עיזים). תוך כדי שהחמאה נמסה בסיר, מוסיפים כוס חלב ונותנים גם לה להיספג בפתיתים עד שהם מקבלים מרקם דייסתי (לוקח כ-5 דקות). מוסיפים מלח ומגישים עם אשל או לבן.

חביתת במבה

כן, קראתם נכון. מאז שהיתה ילדה רעות שכטר מטורפת על ההמצאה של אמא אורנה ומבטיחה להעביר אותה הלאה לילדיה שלה. המצרכים הדרושים הם 2 ביצים וחבילת במבה קטנה (בשביל חביתה אחת).

אופן ההכנה: טורפים את הביצים ומוסיפים את הבמבה. חשוב לערבב עד שכל הבמבות מצופות בביצה. מטגנים במחבת כמו כל חביתה. מי שאוהב שרוף יותר יכול כמובן לטגן יותר, אבל כשהביצים עצמן מוכנות אפשר להוריד מהאש. טיפ קטן: אם אתם רוצים את חתיכות הבמבה קריספיות חתכו אותן לשניים. אפשר להגיש בלחמנייה.

נודלס ביצים וחזה עוף

המתכון הבא מיועד למי שרוצה להכניס עוף לארוחת הערב, למרות שבהחלט ניתן להכין אותו גם בלעדיו: מרתיחים מים בסיר. בינתיים קוצצים בצל וחותכים לפרוסות חבילת פטריות ו-500 גרם חזה עוף. כשהמים רותחים מכניסים לסיר חבילת נודלס ביצים ומבשלים 5 דקות. בווק מקפיצים את בצל עד שיזהיב ואת הפטריות. אפשר להוסיף ירקות קפואים, איזה שאוהבים: אפונה, תירס, שעועית ירוקה וכו'. לאחר 2-3 דקות מוסיפים את חזה העוף. מתבלים במלח ופלפל, מעט סויה וצ'ילי מתוק. מסננים את הנודלס ומוסיפים לווק, מבשלים יחד 2-3 דקות ומגישים.