מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ביצה בקן

קציצות בטחינה מופחתות קלוריות

בדיאטה אבל עדיין רוצים לאכול קציצות? נסו את המתכון הבא: כל זוג קציצות יעלה לכם 150 קלוריות בלבד. זה אומר שאתם יכולים לטחון שש קציצות, ועדיין תאכלו פחות מ-500 קלוריות

|mako אוכל| פורסם08:02
קציצות בטחינה דלות קלוריות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • ק"ג בשר טחון רזה (העדיפו נתח מופחת שומן ובקשו מהקצב לטחון אותו מולכם. אפשר להשתמש בהודו, בקר ועוף, או ערבוב שלהם)
  • זר פטרוזיליה, קצוץ (אפשר להמיר גם לכוסברה ושמיר)
  • בצל גדול, קצוץ
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • כפית מלח
  • אגוז מוסקט (לא חובה)
  • כמון (לא חובה)

לרוטב:

  • כוס טחינה גולמית
  • כוס מים
  • כ-1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הקציצות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מגלגלים לקציצות.

2משמנים קלות את תבנית התנור הגדולה ומסדרים עליה את הקציצות. בינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

3מכינים את הטחינה: מערבבים את כל חומרי הטחינה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3אופים את הקציצות 10 דקות, הופכים אותן ואופים אותן עוד 10 דקות. אחרי 20 דקות האפייה הכוללות, יוצקים את הטחינה על הקציצות ומחזירים אותם לעוד 2 דקות בתנור, בחום של 250 מעלות.

* כל מנה היא זוג קציצות וכוללת 150 קלוריות.

נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשתסטודיו Cסניף דיזנגוף

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C

>> בשבוע שעבר הכנו צלי עוף דל קלוריות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il