מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ביצה בקן

צלי עוף דל קלוריות

מתכון לצלי חורפי ומחמם שלא יעשה לכם נקיפות מצפון, כי הוא יעלה לכם רק 400 קלוריות למנה

|mako אוכל| פורסם07:33
צלי עוף (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • עוף שלם, מפורק ללא עור, או 8 פולקע ללא עור
  • אבקת שום
  • פלפל שחור
  • מעט שמן, לטיגון
  • 2 בצלים, קצוצים
  • ירקות לבחירה (גזר, שעועית ירוקה, קישואים, דלורית)

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב ברביקיו
  • 3 כפות קטשופ
  • קופסה בינונית של רסק עגבניות (300 גרם)
  • כף אבקת מרק
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מתבלים את העוף באבקת שום ופלפל שחור.

2מטגנים בסיר גדול את הבצלים הקצוצים, עד שקיפות. מוסיפים את העוף וסוגרים אותו מכל הצדדים.

3מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ומוסיפים כוס וחצי מים. שופכים על העוף (עד כיסוי), מוסיפים את הירקות ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כשעה.

4בחצי השעה האחרונה אפשר להוסיף עגבניות טריות או שרי מגורדות בפומפייה.

* כל מנה כוללת400קק"ל.

* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשתסטודיו Cסניף דיזנגוף

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל בורגול, עדשים ופירות יבשים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il