מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ביצה בקן

עוף מוקפץ עם ירקות וסילאן על פירה עדשים ובטטה

כיף לעשות דיאטה: באמצע מוקפץ, מסביב פירה מקסים של בטטה ועדשים כתומות. כל מה שאתם רוצים מארוחה - ב-430 קלוריות בלבד

|mako אוכל| פורסם10:32
מוקפץ עם פירה עדשים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לעוף:

  • 450 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 3 כפיות סילאן
  • גזר בינוני, פרוס לעיגולים דקים
  • חופן נבטים
  • כפית שומשום
  • עלי בזיליקום מ-5 גבעולים

לפירה:

  • כוס עדשים כתומות (לפני בישול)
  • 1/2 בטטה בינונית
  • קורט מלח
  • פלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה:

1לפירה עדשים: שוטפים את העדשים ומקלפים את הבטטה. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות.

2מעבירים את העדשים והבטטה לסיר, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים. מבשלים מכוסה כחצי שעה, או עד לריכוך מלא.

3בינתיים מכינים את העוף: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את קוביות העוף. מבשלים כ-10 דקות, עד שהעוף מוכן וצבעו לבן. מוסיפים את הסילאן, הגזר, הנבטים והשומשום ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ-10 דקות עד אש קטנה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הבזיליקום.

4כשהבטטות והעדשים רכות מאוד, מועכים במזלג את קוביות הבטטה לתוך העדשים ומערבבים. מגישים עם העוף והירקות.

* במנה אחת, שהיא כוס מהפירה ועוד שליש מתבשיל העוף, יש 430 קלוריות.

* מיכל נוי היא דיאטנית ברשתסטודיו Cרעננה

>> בפעם הקודמת הכנו חביתת תרד אפויה

>> לכל המתכונים עד 500 קלוריות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il