מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מתכון דיאטטי: עוף בחלב קוקוס עם אורז

שימו לב איזו ארוחה ארגנו לכם בפחות מ-500 קלוריות: עוף במעטפת עתירת טעמים של חלב קוקוס ועשבי תיבול, ולצדו אורז לבן נקי, לאיזון הטעם. כיף להיות בדיאטה

נטע בירן
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

באחת מתקופות המבחנים באוניברסיטה באו אליי שתי חברות ללמוד. זה היה אחד המבחנים הקשים ביותר בתואר, מבחן שבלי לימוד בצוות לא היינו שורדות אותו. מכיוון שבכל זאת, אי אפשר ללמוד על בטן ריקה, פינקתי אותן בארוחת צהריים מהירה ביותר, פשוטה, והכי חשוב מנצחת בטעמה.

עוף בחלב קוקוס
עוף ברוטב חלב קוקוס ועשבי תיבול. נראה משמין אה?|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף בחלב קוקוס עם אורז

המצרכים (ל-2 מנות):
2 ירכיעוף
בצל
2 כוסותאורזלבן מבושל

לרוטב:
5 שיני שום
שליש פחית חלב קוקוס
כמון
קינמון
זרעי כוסברה
חצי צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
מלח ופלפל
מעט צ'ילי יבש (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. פורסים את הבצל ומסדרים בתחתית הסיר. מעליו מניחים את ירכי העוף.

2. טוחנים את מרכיבי הרוטב למחית חלקה, ושופכים על העוף.

3. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כחצי שעה. נועצים מזלג בעוף כדי לוודא שהוא רך ועשוי במרכזו.

4. מגישים עם אורז לבן מבושל (בלי כל תוספת, כי ברוטב יש את כל הטעמים שצריך).

נטע בירן היא התזונאית של רשתהולמס פלייס

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!