מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עד 500 קלוריות: סלט קיסר דיאטטי

אם אתם בדיאטה ומזמינים במסעדה סלט קיסר אתם עושים טעות גדולה. לפני שאתם מעמיסים על עצמכם קלוריות מיותרות, בואו תראו איך מכינים בבית את הגרסה השפויה לסלט הזה

הגר שפר
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

סלט קיסרהוא בחירה טבעית של הרבה אנשים שהולכים למסעדה ורוצים לבחור משהו "לא משמין מידי", אבל הסלט הזה רחוק מלהיות דיאטטי. כאשר מכינים סלט קיסר עם רוטב טוב וקרוטוניםטעימים הוא יכול להגיע בקלות ל-1000 קלוריות (בתוספת העוף כמובן) ואחוז שומן גבוה למדי. אגב, סלט הקיסר של המסעדות ובתי הקפה לא מומלץ לנשים בהריון, מאחר והרוטב מכיל חלמון ביצה נא.

את הסלט הזה המצאתי כשהייתי בהריון עם מאי, לפני כמעט 4 שנים, ולא רציתי לאכול רוטב המכיל ביצה נאה. אפשר לגוון את הסלט ולהחליף את פילה העוף בפילה סלמון, אפשר להתפנק ולהוסיף עוד מעט פרמזן לקישוט ועדיין, מניין הקלוריות לא יגיע להרבה יותר מ-500. שומרי כשרות יכולים לוותר על הפרמזן, או להחליף את העוף בסלמון.

סלט קיסר
סלט קיסר. ירקות, פחמימות וחלבונים במנה אחת|צילום: istockphoto, istockphoto

סלט קיסר עם פילה עוף

המרכיבים (ל-4 מנות, 470 קלוריות למנה):
2 לבבות חסה
1 קופסה קטנה שלאנשובי
1 כףחומץ בלסמי
1 כף מיץ לימון
3 כפות מיונז לייט (רצוי של הלמנס)
1/2 כפית חרדל
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
50 גרם גבינתפרמזןמגורדת
500 גרם פילהעוף(אפשר להחליף בפילה סלמון)
4 פרוסות לחם אחיד
תרסיס שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: במעבד מזון טוחנים יחד את האנשובי, החרדל, המיונז, הלימון, הבלסמי ו-3 כפות שמן הזית. כשהכול מעורבב היטב מוסיפים לרוטב 1/2 כוס מים ו-2 כפות של פרמזן.

2. מכינים את העוף: מתבלים את הפילה במלח ופלפל. מטגנים במחבת עם תרסיס שמן זית, עד שהעוף משחים מעט.

3. מכינים את הקרוטונים: בעזרת סכין טובה, חותכים את הקשה של הלחם ומשאירים רק את החלק הפנימי שלו. חותכים הכל לריבועים קטנים. מרפדים מחבת בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן זית. מפזרים את הקרוטונים ומרססים עליהם מתרסיס שמן הזית. מתבלים עם מלח ופלפל גרוסים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במדף הגבוה ביותר.

4. לאחר 3 דקות מוציאים מהתנור, הופכים את הקרוטונים ומרססים שוב בתרסיס השמן. אופים עוד 3 דקות ומוציאים מהתנור. נותנים לקרוטונים להמשיך להתייבש בחוץ.

5. מרכיבים את הסלט: שוטפים היטב את החסה, קורעים לרצועות ומסננים או מייבשים באמצעות מכשיר לייבוש חסה. מערבבים את החסה עם הרוטב עד שכל העלים מכוסים, מוסיפים את פילה העוף שהספיק קצת להתקרר ואת הקרוטונים ומערבבים שוב.

פרסומת

הגר שפר היא ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה
www.eatgood.co.il

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?