מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עד 500 קלוריות: פסטה בולונז הודו

תראו איך בשינוי מרכיב אחד, אפילו מנה כמו פסטה בולונז יכולה להיות דיאטטית. מנת הבולונז הודו שלנו לא נופלת בטעמה מבולונז בקר, והקלוריות מדברות בעד עצמן. מהפכה במטבח

נטע בירן
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

ממש אבל ממש רציתי להכניס לפינת המתכונים שלי פסטהבולונז. אבל כל פעם שניסיתי לחשב את כמות הקלוריות למנה נתקלתי בתוצאה שחרגה מהמכסה המותרת. לא משנה כמה מניפולציות עשיתי על המתכון, המספרים לא השתנו. בסוף החלטתי לנסות את מתכון הבולונז עם בשר הודו והתוצאה הפתיעה לטובה. בעלי הגיע לעבודה עם המנה הנסיונית ואחד מחבריו למשרד שאל "איפה הוא קונה כזה" כי זה נראה טעים.

פסטה בולונז הודו
פסטה בולונז הודו. לא נופלת מבולונז מבקר|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (ל- 3 מנות):
נתח ירךהודוטחון (כ-400 גרם)
2 גזרים קלופים
בצל יבש
2 עגבניות גדולות בשלות
כף שמן לטיגון
3 שיני שום קצוצות
4 כפות רכז עגבניות
כוס יין אדום יבש
פלפל ומלח
כ-200 גרםפסטה

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הגזר, הבצל והעגבניות לקוביות קטנות.

2. בסיר מטגנים את הבשר הטחון עם השמן, ומפוררים את הבשר עם כף תוך כדי טיגון.

3. מוסיפים את הירקות הקצוצים והשום לסיר, מוסיפים רכז עגבניות , יין, פלפל ומלח.

4. מכסים ומבשלים עד שהירקות מתרככים, כעשרים דקות. אחר כך אפשר לפתוח את הסיר ולבשל עוד קצת עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. אני ממליצה למנה הזו פסטה מסוג טליאטלה (שטוחה ורחבה). הכלל בפסטה הוא שקודם מכינים את הרוטב ורק בסוף את הפסטה. הכמות אחרי בישול היא כ-3 כוסות.

נטע בירן היא התזונאית של רשתהולמס פלייס

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?