מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

פסטה ברוטב עגבניות, שמנת וסלמון

במסעדה המנה הזאת יכולה בקלות להגיע ל-1,200 קלוריות. אנחנו מציעים לכם אותה ב-490 קלוריות בלבד - בלי להתפשר על הטעם

הגר שפר
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

פסטהנחשבת לאחד המאכלים המפנקים אך גם המשמינים ביותר, בעיקר אם בוחרים ברוטב עתיר קלוריות על בסיס שמנת. ארוחה שכזו יכולה להגיע במסעדה ל-1,200 קלוריות, בעיקר בגלל גודל המנה והשימוש בחמאה ובשמנת 38 אחוז. אנחנו נכין את הפסטה שלנו ברוטב על בסיס עגבניות, שמקבל טעם שמנתי בזכות שמנת 10 אחוז, שמוסיפה מעט קלוריות אבל הרבה טעם. לכל החגיגה הזאת נצרף קוביות של דג סלמון. מנה טעימה, מאוזנת ומשביעה ב-490 קלוריות בלבד.

פסטה ברוטב עגבניות, שמנת וסלמון
פסטה עם סלמון, עגבניות וכן, גם שמנת|צילום: istockphoto, istockphoto

פסטה ברוטב סלמון, עגבניות ושמנת

המצרכים (2 מנות):
500 גרם פילהסלמון, חתוך לקוביות
כוס עגבניות מרוסקות, או קופסה של רוטב מוכן לפסטה
8 כפות שמנת 10%
2 ספלים של פסטה מבושלת
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מטגנים את קוביות הדג במחבת ומתבלים במלח ופלפל. אין צורך להשתמש בשמן - הדג מספיק שמן בעצמו.

2. מוציאים את הדג ומנקים את המחבת מהשמן. שופכים את העגבניות למחבת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב ורדרד (רוזה).

3. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ואת קוביות הדג, מערבבים ומבשלים הכל יחד עוד 5 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?