מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עד 500 קלוריות: שווארמה בפיתה שלא תיאמן

חולים על שווארמה אבל לא יכולים להרשות לעצמכם את כל הקלוריות האלו? בואו לראות איך אפשר לאכול את המנה הזאת ב-70% הנחה, בכ-450 קלוריות בלבד

הגר שפר
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

שווארמה בפיתה היא אחד המאכלים הכי ישראליים שיש (מלבד פלאפל כמובן). בתור תזונאית אני לא מעודדת את המטופלים שלי לאכול פלאפל כי הוא מטוגן בשמן עמוק שעברו ימים רבים מאז שהחליפו אותו, וזה לא רק מאוד משמין אלא מאוד לא בריא. לעומת הפלאפל, האופציה של מנת שווארמה היא סבירה יחסית יחסית לשאר מאכלי הרחוב הישראליים.

למה יחסית? כי במנת שווארמה בפיתה עם מעט חומוס, קצת צ'יפס ומעט סלט אפשר להגיע בקלות ל-1150 קלוריות. לכן אני ממליצה להם לאכול שווארמה בצלחת, עם סלט קצוץ כף טחינה וחצי פיתה בצד.

שווארמה בפיתה
שווארמה בפיתה. לא תאימנו שזה דל קלוריות|צילום: mako אוכל

אם הם ממש מתעקשים על שווארמה בפיתה, אני ממליצה להם לאכול אותה בבית לפי המתכון הזה ולחסוך 700 קלוריות, שזה כמו לעשות הליכה של שעה וחצי בפארק. שווה לא?

שווארמה בפיתה עם הנחת קלוריות

זמן הכנה: 5 דקות

המרכיבים (למנה אחת):
שווארמהפרגיות 5% של מאמא עוף (1/4 מגש מצונן)
פיתה (עדיף מקמח מלא)
עגבניה ומלפפון לסלט
כףטחינהמדוללת (עדיף מטחינה גולמית משומשום מלא)
תרסיס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מרססים את המחבת בתרסיס שמן, ומטגנים את השווארמה עד שהיא משחימה.

2. בינתיים חותכים את הסלט ומערבבים עם הטחינה.

3. חותכים את הפיתה ומורידים ממנה את החלק העליון (כ-1/5 ממנה).

4. מכניסים לתוך הפיתה את השווארמה והסלט ומגישים מיד.

הגר שפר היא ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה
www.eatgood.co.il