מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ניוקי בחלב קוקוס ודלעת

ארוחה דיאטטית וטעימה שמתאימה לזמנים שלא מתחשק לבשל בהם: ניוקי משקית, בצל, דלעת, חלב קוקוס ותבלינים. התוצאה - מדוגמת

נטע בירן
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

את המתכון הבא קיבלתי יום אחד במייל ממישהי שגיסתי כינתה "בשלנית מעולה". בישלתי, טעמתי, בדקתי שלא עוברים את 500 הקלוריות, אפילו לא בקצת – והבנתי שכן, באמת מדובר בבשלנית מצוינת. אז תודה רבה לאירה.

ניוקי ברוטב קוקוס ודלעת
כועסים שאנחנו משתמשים בניוקי מן המוכן? קודם תטעמו|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (ל-4 מנות):
500 גרםניוקיתפוחי אדמה מוכן
בצל
1 כרישה (החלק הלבן בלבד)
כף שמן זית לטיגון
כוס וחצי קוביות דלעת (של בערך ס"מ על ס"מ)
כף סוכר חום
פחיתחלב קוקוסדל שומן
אגוז מוסקטטחון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל ופורסים את הכרישה לעיגולים דקים יחסית.

2. מטגנים במעט שמן זית עד שהבצל נהיה שקוף.

3. מוסיפים את הדלעתלמחבת, מוסיפים גם את הסוכר החום ומערבבים.

4. ממשיכים לטגן על אש קטנה עד שהדלעת מתחילה להתרכך, תוך ערבוב מדי פעם.

5. בינתיים מבשלים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים על פני המים.

6. כאשר חתיכות הדלעת טיפה מתרככות מוסיפים את חלב הקוקוס ואגוז המוסקט ומערבבים.

7. כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם לרוטב, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל ומניחים להתבשל עוד כ-2 דקות על אש קטנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא דיאטנית במועדוןהולמס פלייסגבעתיים

מצאתם טעות לשון?