מקרוני אנד צ'יז - הגרסה הדיאטטית
לא פלא שהאמריקאים כל כך אוהבים את המק אנד צ'יז שלהם - יש בזה כל כך הרבה פחמימות ושומן שזה פשוט חייב להיות טעים. החדשות הטובות: מצאנו דרך להכין את המעדן הזה הרבה, אבל הרבה פחות משמין


מק אנד צ'יז היא אחת המנות הכי אהובות ומשמינות באמריקה: יש בה הרבה פחמימות והמון שומן, היא פשוטה להכנה וממש ממש טעימה. המתכון שלפניכם הוא הגרסה הבריאה ודלת הקלוריות למנה הזאת: במנת מקרוני אנד צ'יז רגילה יש לפחות 1,200 קלוריות וקרוב ל-40% שומן, במאפה שלנו יש פחות מ-500 קלוריות וכ-5% שומן בלבד. נכון, אין כאן חצי חבילת חמאה ובלי סוף אבקת צ'דר (וטוב שכך), אבל אנחנו מבטיחים שזה טעים בטירוף, וגם הרבה פחות עושה צרבת.
מקרוני אנד צ'יז
המצרכים (6 מנות):
6 ספלים שלפסטהמבושלת (300 גרם)
2 גביעי קוטג' 5%
200 גרם גבינת באפלו עיראקית 4%, מגורדת (אפשר גם עמק 5%, אבל הבאפלו יותר טעימה ובדרך כלל יש אותה במעדנייה של הסופר)
100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
4 ביצים
תרסיס שמן קנולה
לפיזור מעל:
4 כפותפרמזןמגורדת
100 גרם גבינת באפלו עיראקית 4%, מגורדת (אפשר גם עמק 5%, אבל הבאפלו יותר טעימה ובדרך כלל יש אותה במעדנייה של הסופר)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרססים תבנית גדולה בשמן קנולה.
2. מערבבים בכלי גדול את כל החומרים לבלילה אחידה, ומשטחים בכלי.
3. מפזרים מעל גבינת באפלו (היא מתנהגת בדיוק כמומוצרלה) ואת הפרמזן.
4. אופים כ-40 דקות, מצננים מעט ומחלקים ל-6 חתיכות גדולות ומשביעות.