מנה מושלמת לאירוח, שיכולה לעמוד בגאווה בשורה אחת עם הפסטלים, הסיגרים ושאר המטוגנים. בריא במיוחד זה לא, אבל טעים – חבל על הזמן.

חטיפי כבד (צילום: עמרי אנדרס צורף)
חטיפי כבד. נשנושים של כבוד | צילום: עמרי אנדרס צורף

חטיפי כבד ברוטב מיונז

מצרכים:
250 גר' כבדי עוף טריים
1 צרור קטן פטרוזיליה (בערך 1/2 כוס)
בערך 1/4 כוס נענע
1/2 כוס פירורי לחם
2 פרוסות לחם לבן
ביצה
מלח, פלפל
שמן לטיגון+לטיגון עמוק

למטבל:
4 כפות מיונז
1/2 כפית פלפל שאטה טרי
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת עם מעט שמן וסיר קטן עם שמן עמוק, ומטגנים את הכבדים במחבת למשך דקה מכל צד, עד שהם מלבינים מבחוץ.

2. מעבירים את הכבדים למעבד מזון ביחד עם הלחם, הביצה, הפטרוזיליה, הנענע, פירורי הלחם והתבלינים.

3. מערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה.

4. יוצרים כדורים עם שתי כפיות או כפות ומעבירים לשמן לדקה-שתיים, עד שהכדורים מזהיבים. חשוב לא להכניס יותר מ-5-6 כדורים בכל נגלה, כדי שהשמן לא יתקרר יותר מדי.

5. מוציאים לנייר סופח וממשיכים עד שכל הכדורים מטוגנים.

6. מכינים את הרוטב: קוצצים את פלפל השאטה ובקערית קטנה טורפים את המיונז עם התוספות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חטיפי כבד ברוטב מיונז
>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת מנגולד זולה ומהירה
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות