מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

חזה עוף בטורטייה אליפות

תבשיל העוף הזה הוא מנה שאפשר בכיף לאמץ לארוחת צהריים מהירה, אבל העצה שלנו: טמנו אותו בתוך טורטייה, ואז תנו לה צלייה קטנה של שתי דקות מכל צד, לא יותר. כמה מטבלים - והכל נראה יותר טוב פתאום

|mako אוכל| פורסם07:50
חזה עוף בטורטייה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • שליש כוס שמן זית
  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 4 בצלים בינוניים, פרוסים
  • פלפל אדום, פרוס דק
  • פלפל חריף, פרוס דק (לא חובה)
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • כפית שטוחה כמון
  • כף פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם)
  • כף רסק עגבניות
  • טורטיות, להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים שמן במחבת עמוקה ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ-10 דקות.

2מוסיפים את הפלפלים, השום, התבלינים ורסק העגבניות ומטגנים עוד 10 דקות. מערבבים מדי פעם.

3מוסיפים את קוביות חזה העוף, מטגנים כ-5 דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות.

4מסדרים בטורטייה 3-4 כפות מתבשיל חזה העוף (אפשר להוסיף רוטב או ירק שאוהבים). מגלגלים וצולים בטוסטר או מחבת פסים כ-2 דקות מכל צד.

טורטייה עם תבשיל חזה עוףטורטייה עם תבשיל חזה עוף|צילום: ענת אלישע, mako אוכלארוחת טורטייה וחזה עוףארוחת טורטייה וחזה עוף|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

** אין טורטיות? אפשר בכיף להגיש על אורז לבן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il