אוכל
אוכל

קרקרים בריאים ופריכים פריכים

קרקרים ביתיים הם חתיכת נשנוש פריך וטעים (ואלה הספציפיים גם עשירים באומגה 3, סיבים וסידן). אבל כשמכינים אותם בשיטה של חנושה - הם אפילו יותר פריכים, ואפילו יותר טעימים. יש דבר כזה? נסו ותראו

|mako| פורסם07:56
קרקרים בריאים ופריכים פריכים (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
Rating:4.287reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתבנית 32 על 22 ס"מ:

  • חצי כוס זרעי פשתן
  • רבע כוס זרעי צ’יה
  • רבע כוס גרעיני דלעת
  • 1 כף שומשום
  • 1 כף קצח
  • 1 כף תימין יבש
  • 1 כפית זעתר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית מלח
  • שלושת רבעי כוס מים רותחים
  • תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.

2מערבבים בקערה את כל הזרעים והתבלינים. שופכים את המים הרותחים, מערבבים היטב, ומשהים את התערובת ל-15 דקות.

3מרססים נייר אפייה בתרסיס שמן ומשטחים את התערובת. אם רוצים את הקרקרים ממש פריכים מרססים בשמן גם מלמעלה. אם רוצים מפזרים עוד שומשום (לא חובה).

4אופים 30 דקות.

5מוציאים, חותכים לקרקרים בעזרת גלגלת פיצה ומחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות, עד שהקרקרים יבשים לחלוטין, שזופים ופריכים.

רואים את הקראנץ'? קרקרים בריאים של חנושהרואים את הקראנץ'?|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכלקרקרים בריאים של חנושהקרקרים בריאים של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

הערות:

** שימו לב, זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור.

** אם הזעתר נטול גלוטן (חשוב לבדוק) - כל המתכון הוא נטול גלוטן.

** הקרקרים יישמרו בכלי אטום עד שבוע.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il