אוכל
אוכל

זיווה כמו פעם

פעם בכמה זמן אנחנו מוצאים את עצמנו בהתקף געגוע לאיזו זיווה טובה – פרסה חמימה של בצק שמנוני במילוי לוהט של גבינות. כשזה קורה, זה המתכון שאנחנו חוזרים אליו בריצה

|mako אוכל| פורסם06:08
Rating:4.247reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-4 זיוות:

  • 300 גרם בצק עלים, מופשר
  • חצי גביע קוטג'
  • 1 ביצה
  • רבע בלוק (70 גרם) גבינה בולגרית
  • חצי כוס גבינה צהובה (או מוצרלה) מגוררת
  • מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית אורגנו\בזיליקום יבש
  • 1 ביצה טרופה, להברשה
  • שומשום לפיזור

להגשה:

  • ביצה קשה
  • עגבניות מגוררות לרסק
  • טחינה
  • סחוג

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים בקערה קוטג', ביצה, בולגרית, גבינה צהובה, מלח, פלפל שחור ואורגנו עד לאיחוד.

3פותחים את בצק העלים על משטח העבודה, מחלקים אותו בעזרת גלגלת ל-4 רצועות ומפזרים לאורך כל רצועה 3-4 כפות מהמלית. מגלגלים וסוגרים (ראו בסרטון).

4מעבירים את הזיוות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להשאיר אותן ישרות ואפשר לעצב בצורת פרסה).

5מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור ל-20-25 דקות, עד הזהבה.

6מגישים עם ביצה קשה, עגבניות מגוררות, טחינה וסחוג ומתענגים.

זיווה. אחח הגעגועזיווה. אחח הגעגוע|צילום: יעל קצב, mako אוכלזיווה. מילוי מבעבע של גבינותזיווה. מילוי מבעבע של גבינות|צילום: יעל קצב, mako אוכל_OBJ

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il