אוכל
אוכל

תפוחי אדמה מעוכים

כמה שנים אחרי שטרנד תפוחי האדמה המעוכים, או הדרוסים, נכנס לחיינו, כבר אפשר להכריז: זאת הדרך הכי טעימה להכין אותם

|mako אוכל| פורסם09:12
Rating:4.464reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים ונקיים
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית צ'ילי גרוס
  • עלים מגבעול תימין אחד
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

אופן ההכנה:

1מכניסים את תפוחי האדמה לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה (מומלץ להמליח מעט את המים). מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות או עד שהם רכים (אפשר לנעוץ מזלג לבדיקה).

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים אותם בעזרת תחתית של כוס.

4מערבבים בקערה שמן זית, שום, מלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס, עלי תימין וקליפת לימון מגוררת.

5שופכים את השמן המתובל על תפוחי האדמה המעוכים וצולים 20-30 דקות, עד להזהבה יפה.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

תפוחי אדמה מעוכים של יעל קצבתפוחי אדמה מעוכים של יעל קצב|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il