אוכל
אוכל

עוגת בננות ונוטלה

אם כבר יש לכם בננות רכות מדי, וכבר החלטתם להכין מהן עוגה, איזו סיבה בעולם יש לכם לא להוסיף לחגיגה גם פצפוצי שוקולד ונוטלה? ככה חשבנו. רוצים פרווה? אין שום בעיה, עושים את זה בקלות

|mako| פורסם22:10
עוגת בננות ונוטלה (צילום: עדי קלינגהופר)
צילום: עדי קלינגהופר
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (2 תבניות אינגליש קייק חד"פ):

  • 4 בננות בשלות
  • 120 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה (לפרווה: קרם קוקוס)
  • כוס וחצי קמח
  • כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • קורט קינמון
  • חצי כוס שוקולד צ'יפס (ועוד קצת לפיזור מלמעלה)
  • 4 כפות נוטלה (לפרווה: נוטלה צמחית)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון).

2מועכים את הבננות במזלג בקערה רחבה.

3מוסיפים לקערה חמאה מומסת, סוכר, ביצים ושמנת חמוצה וטורפים היטב.

4מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח וקינמון וטורפים שוב רק עד איחוד.

5מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.

6מעבירים חצי מכמות הבלילה לתבניות (היא אמורה להגיע בערך עד שליש גובה התבניות). מניחים מעל 2 כפות נוטלה (לכל אחת מהעוגות) ומשיישים בעזרת סכין או קיסם. מכסים ביתרת הבלילה, ומסיימים בעוד שכבה של נוטלה. מפזרים עוד קצת שוקולד צ'יפס, אם רוצים.

7אופים כחצי שעה, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

עוגת בננות ונוטלה. הופכת לפרווה בשנייהעוגת בננות ונוטלה. הופכת לפרווה בשנייה|צילום: עדי קלינגהופר_OBJ

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il