אוכל
אוכל

צ'יפס חצילים ברוטב חמצמץ

חצילים בתנור זה תמיד טעים (או לפחות תמיד כשענת אלישע מכינה אותם) - אבל עם הרוטב הזה הם כבר משתדרגים לרמה של ממכרים. קצת חמוץ, קצת חריף, קצת עשבי תיבול, קצת שום - מדהים כמה שהשילוב הזה מוצלח

|mako אוכל| פורסם11:06
חצילים ברוטב חמצמץ (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
Rating:4.6123reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 חצילים בינוניים
  • ספריי שמן זית/שמן זית להברשה
  • מלח ים אטלנטי

לרוטב:

  • בצל סגול, קצוץ קטן
  • פלפל צ'ילי חריף, קצוץ (אפשר להמיר בפלפל אדום מתוק)
  • 2 שיני שום, מגוררות
  • רבע צרור כוסברה, קצוץ
  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • מיץ סחוט מלימון גדול
  • כף סילאן טבעי
  • מלח לפי הטעם
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

צ'יפס חצילים ברוטב חמצמץצ'יפס חצילים ברוטב חמצמץ|צילום: ענת אלישע, mako אוכלחצילים בתנור ברוטב חמצמץחצילים בתנור ברוטב חמצמץ|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

2חותכים את החצילים לצ'יפס עבים ומסדרים בתבנית. מתיזים ספריי שמן או מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי.

3צולים את החצילים בתנור כ-30 דקות, עד הזהבה עמוקה.

4מכינים רוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

5מסדרים את החצילים בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעליהם.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il