אוכל
אוכל

סלמון בתנור טעים ועסיסי

אנחנו כבר עלינו על ענת אלישע. היא מאלה שמכינות בבית אוכל מאוד דומה לשלכם, רק ששלה יוצא הכי טעים בעולם. הנה, קחו לדוגמה את המתכון הזה לסלמון בתנור - בחיים לא יצא לכם כזה עסיסי וטעים, אנחנו אומרים לכם

|mako אוכל| פורסם08:23
סלמון בתנור (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
Rating:4.4721reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

טיפים לסלמון בתנור

קפוא מול טרי.תמיד תמיד להעדיף דג טרי על קפוא, אלא אם כן קניתם אותו טרי והקפאתם לבד. בדגים שקונים קפואים אין את הערכים התזונתיים שיש בדג הטרי (או בזה שקניתם טרי והקפאתם בבית). מה שלא כולם יודעים הוא שסלמון קפוא ומופשר גם מתייבש באפייה הרבה יותר מהר מאשר סלמון שקונים טרי.

המרינדה.אם יש לכם זמן, עדיף לתת לדג לשרות שעה-שעתיים במרינדה לפני הצלייה בתנור. ההשריה תאפשר לטעמים להיספג בו טוב יותר, וגם תגרום לזמן האפייה להתקצר.

חום סטטי או טורבו?חד משמעית חום סטטי (עליון-תחתון), כדי להגן על הדג מהתייבשות.

הצלייה.סלמון בתנור הוא מנה מאוד פשוטה להכנה, אבל מכיוון שכל תנור מתנהג קצת אחרת, חשוב לבדוק מדי פעם שהדג לא מתייבש בתנור (במתכון הזה - אחרי 20 דקות). איך בודקים? פשוט מנסים חתיכה מאמצע הדג, כלומר החלק העבה ביותר שלו. אם היא מוכנה - מעבירים לגריל ומוציאים.

השאריות.שאריות הדג (אם יש כאלה) יישמרו בכיף 4 ימים במקרר בקופסה אטומה.

המצרכים (4 מנות):

  • קילו 200 עד קילו וחצי פילה דג סלמון (עם העור)
  • תפוז שלם, פרוס דק
  • לימון שלם, פרוס דק

לרוטב:

  • כף גדושה חרדל דיז'ון גרגירים
  • כף וחצי גדושות דבש
  • 3 שיני שום, מגוררות דק או כתושות
  • כפית מלאה צ׳ילי גרוס
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית מלאה מלח ים אטלנטי או רגיל
  • מיץ מלימון שלם
  • רבע צרור כוסברה, קצוץ
  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • שליש כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).

סלמון בתנור - ככה מתחיליםסלמון בתנור - ככה מתחילים|צילום: ענת אלישע, mako אוכלסלמון בתנור - לפני הצלייהסלמון בתנור - לפני הצלייה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

2מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

3מסדרים את פרוסות התפוז והלימון בשולי התבנית ומניחים את הדג במרכז.

4מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומשאירים קצת מהירק הקצוץ בצד, להגשה.

5יוצקים את הרוטב על הדג, הלימונים והתפוזים ומעסים את נתח הדג היטב.

6צולים את הסלמון בתנור 25-35 דקות (תלוי בגודל הנתח, מומלץ לבדוק אחרי 20 דקות). כשהדג מוכן מעבירים את התנור לתוכנית גריל וצולים 5 דקות נוספות.

7מוסיפים את עשבי התיבול ששמרנו בצד ומגישים לצד ירקות מאודים או אורז.

סלמון בתנור, ענת אלישעסלמון בתנור, ענת אלישע|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

שאלות תשובות

חייבים את פרוסות הלימון והתפוז?

נראה שלא - יש גולשים שמספרים שהכינו בלי, ועדיין יצא מצוין.

אפשר להשתמש בחרדל חלק במקום גרגירים?

כן, אבל עדיף שיהיה חרדל דיז'ון.

זה לא יותר מדי זמן בתנור?

לטעמנו לא, אבל אתם מוזמנים לבדוק את הדג בשלב מוקדם יותר ולקבל החלטה.

תגיות:סלמון
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il