אוכל
אוכל

עוף עם ירקות בסיר אחד

כל החיים חיכינו ששף בסדר הגודל של אהרוני יגיד לנו רק לערבב את העוף עם כל שאר המרכיבים ולהכניס לתנור. מערבבים-צולים - בלי טיגון ובלי בלגן. אהרוני אמר? אנחנו מצייתים

|מגזין שופרסל| פורסם09:29
עוף עם לפת, בצל סגול, אורגנו, תמרינדי ודבש (צילום: ישראל אהרוני)
צילום: ישראל אהרוני
Rating:4.278reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

הסירים אצלי תמיד גדולים, רחבים ושטוחים. אני מאכיל הרבה אנשים ואני אוהב את הסירים האלה במיוחד למנות של "הכל בסיר אחד". לא משנה אם הסיר הולך לתנור או לכיריים, אני אוהב שכל המוצרים פרוסים בו בשכבה אחת, מה שמאפשר להם להתבשל בצורה אחידה, וכן, גם להיראות יפה.

העיקרון הוא פשוט: מכניסים את כל מרכיבי המנה לסיר, מערבבים ומעבירים לתנור או לכיריים. כעבור שעה קלה המנה מוכנה, והיא כוללת את כל מה שמנת אוכל טובה צריכה.

המצרכים :

  • 4 כרעיים של עוף, חצויות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 5-6 לפתות קטנות וטריות, חתוכות לאורכן ל-6 פלחים
  • 2 בצלים סגולים קלופים, חתוכים לאורכם ל-8 פלחים
  • 6 שיני שום שלמות, מעוכות
  • 3 גבעולי אורגנו טרי
  • 2 כפיות גרגירי כמון שלמים

לרוטב:

  • 2 כפות משחת תמרינדי
  • 2 כפות דבש
  • רבע כוס שמן זית
  • כוס מים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2ממליחים ומפלפלים את העוף ומעבירים לסיר שיכול להיכנס לתנור.

3מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים.

4מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית, יוצקים לסיר ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים שוב.

5מכסים את הסיר בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה.

6מסירים את נייר הכסף, "משקים" את העוף ברוטב שבתבנית וצולים עוד כחצי שעה, לא מכוסה, עד שהעוף משחים יפה.

** המתכון פורסם ב-mako Green בפברואר 2022

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il