
מרק שום5 ראשים של שום יש במרק הזה, לא פחות, והתפקיד שלהם להבטיח את שלומכם בימים אלה של ירידת טמפרטורות, עליית קורונה ובחירות שבינינו, עושות לכולנו קצת רע על הנשמה
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מסדרים את ראשי השום החצויים בתבנית כשהצד החתוך פונה למעלה ומזלפים שמן זית בנדיבות. צולים חצי שעה ומצננים. 3 בינתיים מטגנים בסיר בצל ותפוח אדמה עד הזהבה קלה. מוציאים את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם היין הלבן. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. 4 מוסיפים את הציר, עשבי התיבול והתבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות. 5 מוסיפים את השמנת ומוציאים את ענפי התימין. 6 טוחנים את המרק, מביאים לרתיחה ומגישים מיד עם קרוטונים ומעט פרמזן. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון!
|