1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי.
2 מערבבים במיקסר עם וו הקצפה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד איחוד.
3 מוסיפים מיץ לימון, קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד איחוד ולא יותר.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומפזרים שקדים פרוסים.
5 אופים 35-40 דקות או עד שהעוגה זהובה ותפוחה וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים.
6 מכינים את הסירופ: מביאים את מיץ הלימון והסוכר לרתיחה בקלחת, ומורידים מהאש.
7 מוזגים את הסירופ על העוגה ומניחים לצינון.
** העוגה תישמר כ-3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
עוגת לימון שקדים של עדיקוש | צילום:
עדי קלינגהופר
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
בתיאבון!