אוכל
אוכל

עוגת שיש תפוז ונוטלה מושלמת לים ולבריכה

אם רק היינו זוכרים לפני שאנחנו יוצאים מהבית כמה רעבים אנחנו אחרי טבילה במים, ולא משנה אם זה ים או בריכה, היינו קבוע מכינים את עוגה הזאת מבעוד מועד. מעכשיו נזכור

|mako אוכל| פורסם08:52
עוגת שיש תפוז נוטלה - תקריב (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:3.9158reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מלבנית 25*35 ס"מ:

  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן רגיל
  • 3 ביצים גודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שלושת רבעי כוס (180 גרם) שמן קנולה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 2 כוסות+2 כפות (300 גרם) קמח לבן רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • רבע כוס ממרח נוטלה
  • כף גדושה אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית מלבנית (לא חובה) ומרפדים בנייר אפייה.

2טורפים בקערה סוכר וביצים, מוסיפים וניל ושמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים מיץ תפוזים ושוב טורפים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעזרת המטרפה (מטרפה נפטרת הכי מהר מהגושים הקטנים).

3כשהתערובת חלקה ואחידה מעבירים שליש ממנה לקערה קטנה ומערבבים פנימה ממרח נוטלה (אני אוהבת לחמם אותו במיקרו 15 שניות קודם, שיהיה קצת נוזלי ונוח לערבוב) וכף אבקת קקאו. מערבבים לתערובת שוקולדית אחידה.

4מעבירים את התערובת הלבנה לתבנית ושופכים מעליה את תערובת השוקולד. מערבבים קלות בעזרת סכין ליצירת מראה שיש.

5אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

6מצננים, פורסים לריבועים, אורזים יפה וקופצים לים.

עוגת שיש תפוז ונוטלהעוגת שיש תפוז ונוטלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> עוד עוגות לים של קרן אגם

** לגרסה פרווה מחליפים את הנוטלה בממרח שוקולד לא חלבי.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il