
עוגת שיש תפוז ונוטלה מושלמת לים ולבריכהאם רק היינו זוכרים לפני שאנחנו יוצאים מהבית כמה רעבים אנחנו אחרי טבילה במים, ולא משנה אם זה ים או בריכה, היינו קבוע מכינים את עוגה הזאת מבעוד מועד. מעכשיו נזכור![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית מלבנית 25*35 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית מלבנית (לא חובה) ומרפדים בנייר אפייה. 2טורפים בקערה סוכר וביצים, מוסיפים וניל ושמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים מיץ תפוזים ושוב טורפים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעזרת המטרפה (מטרפה נפטרת הכי מהר מהגושים הקטנים). 3כשהתערובת חלקה ואחידה מעבירים שליש ממנה לקערה קטנה ומערבבים פנימה ממרח נוטלה (אני אוהבת לחמם אותו במיקרו 15 שניות קודם, שיהיה קצת נוזלי ונוח לערבוב) וכף אבקת קקאו. מערבבים לתערובת שוקולדית אחידה. 4מעבירים את התערובת הלבנה לתבנית ושופכים מעליה את תערובת השוקולד. מערבבים קלות בעזרת סכין ליצירת מראה שיש. 5אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. 6מצננים, פורסים לריבועים, אורזים יפה וקופצים לים. עוגת שיש תפוז ונוטלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל** לגרסה פרווה מחליפים את הנוטלה בממרח שוקולד לא חלבי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |