אוכל
אוכל

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס

האם יש כזה דבר יותר מדי שוקולד? התשובה היא לא, והעוגיות האלה הן ההוכחה: עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס רגילים ושוקולד צ'יפס לבנים, שמזכירות שגם שיא השחיתות נועד בשביל לשבור אותו

|mako אוכל| פורסם08:04
עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס (צילום: ליאור משיח, mako אוכל)
צילום: ליאור משיח, mako אוכל
Rating:4.716reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-20 עוגיות:

  • 250 גרם קמח לבן
  • 65 גרם אבקת קקאו
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 170 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • 150 גרם סוכר חום דמררה
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים שלמות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס לבן או שוקולד לבן קצוץ
  • אופציונצלי: מלח ים לבזוק מלמעלה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2טורפים בקערה בינונית קמח, אבקת קקאו, קורנפלור, סודה לשתייה ומלח. מניחים בצד.

3במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.

4מוסיפים ביצה, מעבדים עד שהיא נטמעת ומוסיפים את הביצה השנייה ואת תמצית הווניל. מעבדים לתערובת אחידה.

לאתר של ליאור משיח

5מוסיפים חצי מתערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים לאט בוו גיטרה. כשהם מתחילים להיטמע עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את שאר היבשים, וגם את השוקולד צ'יפס.

6מערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד.

7יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה או שתי כפות, ומסדרים על תבניות מרופדות בניירות אפייה. שומרים על מרחק של כ-4 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

8משטחים בעדינות כל תלולית כך שהעוגיות ייאפו קצת יותר שטוחות.

9אופים 10 דקות, מוציאים את העוגיות ומניחים להן להתקרר כמה דקות.

10אם רוצים, מפזרים מעט מלח ים.

** כמו שרואים בסרטון, אפשר להכין את העוגיות גם ללא מיקסר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il