אוכל
אוכל

פסטה פטה לימונית

זוכרים את רוטב הפטה-עגבניות בתנור שהיה סופר פופולרי לפני כמה שנים? אז הגיע הזמן לצמוח ממנו, עם גרסה לימונית-שומית קרמית ופשוט נהדרת, שמכינים באותה קלות ממש

|mako אוכל| פורסם10:23
Rating:4.530reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • חצי חבילת פסטה (איזו שאוהבים)
  • 1 קוביית פטה כבשים
  • 2 לימונים, שטופים היטב וחצויים
  • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
  • ראש שום, חצוי
  • 30 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס ממי הבישול של הפסטה
  • רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מכניסים לתבנית את הפטה, הלימונים, הבצל הסגול, השום, החמאה, שמן הזית, המלח והפלפל השחור ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור לכשעה, עד שהשום מתרכך.

3לקראת היציאה של התבנית מהתנור מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ושומרים קצת ממי הבישול.

4מוציאים את התבנית מהתנור, סוחטים את הלימונים, מועכים את גבינת הפטה, מרוקנים את השום ומערבבים הכל יחד עם חצי כוס ממי הבישול של הפסטה.

5מוסיפים לתבנית את הפסטה, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

פסטה פטה לימונית - מוכנהפסטה פטה לימונית - מוכנה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il