אוכל
אוכל

עוגת שזיפים קלה ומעולה

במשך רוב חודשי השנה עוגות שזיפים (טריים) הן בגדר חלום רחוק. אז הנה, זה בדיוק הזמן לממש את הקרייב - והמתכון הזה של רותם ליברזון הוא המתכון לעשות את זה איתו. לא להילחץ מהתבנית, אפשר גם אינגליש קייק

|mako אוכל| פורסם11:44
עוגת שזיפים קלה ומעולה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:3.489reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית קוגלוף 22 ס"מ או אינגליש קייק לא חד"פ:

  • 4 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • גביע יוגורט
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 150 גרם חמאה רכה
  • כוס וחצי קמח תופח (או רגיל עם כפית וחצי אבקת אפייה)
  • 5 שזיפים בשלים, חצויים ומגולענים

אופן ההכנה:

1טורפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

2מוסיפים את היוגורט, קליפת הלימון והחמאה וממשיכים לטרוף עוד 2 דקות.

3מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בבלילה.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב. מסדרים למעלה את חצאי השזיפים.

6אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה שחומה ויבשה מבפנים.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

עוגת שזיפים של רותם ליברזוןעוגת שזיפים של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בחצי כוס שמן זית ואת היוגורט במיץ תפוזים או כל יוגורט טבעוני.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il