אוכל
אוכל

פלפלצ'ומה

גם אם זה לא בעדה שלכם - עשו לעצמכם טוב ותדאגו לצנצנת של פלפלצ'ומה במקרר. המרכיבים הם בסך הכל פפריקה (ועוד כמה תבלינים), שום, מיץ לימון ושמן, מאמץ ההכנה אפסי והתוצאה משדרגת הכל, פשוט הכל

|סלטים, הוצאת כתר| פורסם21:31
פלפלצ'ומה של רפי כהן (צילום: דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר)
צילום: דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר
Rating:4.795reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחמש דקות
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים :

לכחצי ליטר:

  • שלושת רבעי כוס (120 גרם) פפריקה מתוקה באיכות גבוהה (עדיף פפריקה בשמן, מרוקאית)
  • חצי כפית פלפל שאטה טחון
  • 5 שיני שום, טחונות במעבד מזון או כתושות או קצוצות דק מאוד
  • חצי כפית קימל טחון (אם אפשר, עדיף גרוס דק במטחנת קפה)
  • חצי כפית כמון טחון
  • חצי כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח דק
  • חצי כוס מים
  • שלושת רבעי כוס שמן תירס
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל המרכיבים מלבד השמנים ומניחים בצד ל-3 דקות.

2מערבבים שוב ומניחים שוב ל-3 דקות.

3מוסיפים את השמנים, מערבבים היטב ומעבירים לצנצנת נקייה. שומרים במקרר עד שבועיים.

עוד מתכוני סלטים של רפי כהן

חג שמח!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il