
מרק עדשים כתומות ובטטה של יונית צוקרמןהנה מרק לאמץ כבר עכשיו, כשקר אבל עדיין לא מאוד, וסגרירי אבל עדיין לא סוער. הוא טיפה מתוק, בזכות הבטטה, סמיך בזכות העדשים וילדים עפים עליו בגלל האטריות והפתיתים. ואבקת המרק? קודם תנסו, אחר כך תחליטו![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן |
מרק עדשים כתומות הוא אחד המרקים הכי טעימים שיש. אני הכי אוהבת שהעדשים מתבשלות ולאט לאט מסמיכות את המרק, ואוהבת גם את המתיקות העדינה שהבטטה מעניקה למרק. מרק טעים וסופר קל להכנה, מושלם לילדים כי הם לא מרגישים בעדשים. המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים שמן בסיר עמוק. 2מכניסים את כל הירקות ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את העדשים ומטגנים עוד דקה-שתיים. 3מוסיפים מים רותחים עד שלושה רבעים מגובה הסיר ומביאים שום לרתיחה. מוסיפים תבלינים ומערבבים. 4מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות. כרבע שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את הפתיתים, אם רוצים, ואת האטריות. המתכון פורסם לראשונה ב-mako גרין בדצמבר2022 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |