אוכל
אוכל

עוגיות אוזני פיל עם פקאן וקינמון

מה קורה כשמכינים את העוגיות הכי טעימות הידועות לאדם - אוזני פיל כמובן - בגרסה משודרגת עם קינמון ואגוזי פקאן טחונים? קרן אגם ניסתה, וגילתה שאפילו הכי טעים יכול להיות טעים עוד יותר

|mako אוכל| פורסם13:01
עוגיות אוזני פיל עם פקאן וקינמון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:546reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

עוגיות אוזני פיל הן לגמרי העוגיות שהכי אהבתי בילדותי, ועד היום יש לי חיבה גדולה אליהן. אני אוהבת אותן כשהן קריספיות, אבל עם השנים למדתי לאהוב גם עוגייה כזו שקצת איבדה מהפריכות שלה, מה שבעיניי מעיד על אהבת אמת. אני כל כך אוהבת אוזני פיל שכשאני מגיעה לפריז זו תמיד העוגייה הראשונה שאני קונה, ולשמחתי היום גם מוכרים כאלו גדולות, יפות ואיכותיות.

פעם הייתי מכינה אוזני פיל מבצק עלים שקונים קפוא, אבל מאז המצאת הבצקים המצוננים זה הרבה יותר נגיש וקל. השבוע, רגע לפני שהורים שלי, שמכורים לקינמון, הגיעו לביקור, הוצאתי בצק עלים מצונן מהמקרר והכנתי להם אוזני פיל, ובשביל לגמרי לפנק הוספתי קינמון ופקאנים. כשאמא שלי מבקשת לקחת הביתה בקופסה את מה שנשאר - אני יודעת שיצא מדהים.

המצרכים :

ל-20-25 עוגיות:

  • 1 חבילה של בצק עלים מצונן (כ-400 גרם)
  • 130 גרם אגוזי פקאן
  • 130 גרם סוכר חום
  • כף קינמון

אופן ההכנה:

1טוחנים במעבד מזון פקאנים עם סוכר וקינמון לתערובת פירורית. מפזרים מחצית מהכמות על נייר אפייה.

2מניחים את בצק העלים על פירורי הפקאן ובעזרת מערוך מרדדים מעט, כדי לעזור להם להידבק לבצק. מפזרים את יתרת האגוזים על הבצק ומרדדים שוב עם המערוך.

עוגיות אוזני פיל. אהבת אמתעוגיות אוזני פיל. אהבת אמת|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3מגלגלים את הבצק פנימה משני הצדדים כמו ספר תורה (אני עושה את זה מהצד הצר של הבצק). מעבירים למקרר ל-20 דקות התייצבות (או 10 דקות במקפיא). השלב הזה הוא לא חובה, אבל יותר נוח לפרוס את הבצק כשהוא קר ויציב.

4מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5פורסים את הבצק לפרוסות דקות של 1-2 מ"מ ומסדרים בתבנית.

6אופים 20-25 דקות, עד להזהבה, ומצננים לחלוטין.

עוגיות אוזני פיל. יאללה, לקופסה אטומהיאללה, לקופסה אטומה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** העוגיות יישמרו טריות ופריכות עד ארבעה ימים בכלי אטום.

** את הפקאנים אפשר להמיר בכל אגוז שאוהבים.

** אם אין סוכר חום אפשר להשתמש בסוכר לבן.

** בשימוש בבצק עלים על בסיס חמאה המתכון כמובן הופך לחלבי.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il