
מאפה האליםמי שנתן למנה הקסומה הזאת את השם "מאפה 12 האלים" ידע מה הוא עושה, ויעל קצב, שהוסיפה לה טוויסט קטן עם פרוסת בטטה צלויה ומתובלת - שיפרה אותה אפילו יותר. כל כך מעט מרכיבים, כזה איזון מופלא של טעמים |
המצרכים :ל-10 מאפים:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2מכינים את הבטטות: מקלפים את הבטטה וחוצים אותה (אם משתמשים בבטטות קטנות אין צורך לחצות אותן). פורסים לאורך לפרוסות יחסית עבות של סנטימטר. 3מסדרים את פרוסות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה וחורצים בהן חריצים שתי וערב. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור ואורגנו. מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהבטטות מתרככות. 4מוציאים את הבטטות מהתנור, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ומתחילים להכין את מאפי האלים. 5חותכים את גבינת הפטה ל-10 מלבנים, יחסית עבים (שימו לב לפרופורציה של הגבינה ביחס לבטטה). ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים 6מניחים על משטח העבודה דף פילו ומרססים בספרי שמן. מקפלים את הדף לשניים. מניחים בתחתית הפילו מלבן של בטטה ומלבן של פטה, זה על זה. 7מקפלים את שני צידי דף הפילו על הבטטה והגבינה ומקפלים לצורת מעטפה (ראו בסרטון). חוזרים על הפעולות עם כל הכמות. 8מניחים את מאפי האלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים במעט שמן ואופים 15 דקות, עד הזהבה. 9מזלפים דבש ומגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |