אוכל
אוכל

מאפינס תפוחים מקורמלים

לא צריך פה מיקסר, לא מעבד מזון - רק חמש דקות עבודה וכל הבית הולך להתמלא בריח מטמטם של תפוחים וקינמון. מקרמלים קוביות תפוחי עץ ירוקים, מערבבים בבלילה זריזה, רבע שעה בתנור - ומוכן! (ויש גם גרסה פרווה)

|אוכל טוב, mako| פורסם08:00
מאפינס תפוחים. צריבה על המחבת (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
Rating:4.150reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-12 קאפקייקס

  • 3 תפוחים (ירוקים חמוצים), חתוכים לקוביות
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 2 ביצים
  • שלושת רבעי כוס סוכר חום
  • טיפה מתמצית וניל איכותית
  • חצי כוס שמן
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2ממיסים במחבת חמאה, 2 כפות סוכר חום וקינמון ומוסיפים את קוביות התפוחים לצריבה של 2-3 דקות.

3מכינים בלילה: טורפים בקערה את הביצים עד לקבלת קצף עדין, מוסיפים סוכר חום, תמצית וניל, שמן וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.

4מוסיפים לבלילה את התפוחים המקורמלים, קמח ואבקת אפייה ומערבבים.

מאפינס תפוחים לפני אפייהמאפינס תפוחים לפני אפייה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

5משמנים תבניות קאפקייקס ויוצקים מהבלילה עד שני שליש מגובה התבניות.

6אופים כרבע שעה, דוקרים בקיסם, וכשהוא יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים עליו מוציאים מהתנור. מפזרים אבקת סוכר מעל, מחכים קצת וזוללים.

* בשביל גרסת פרווה ממירים את החמאה בכף שמן קוקוס.

מאפינס תפוחים מוכנים ומצטנניםמאפינס תפוחים מוכנים ומצטננים|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

מתכונים לראש השנה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il