אוכל
אוכל

אושפלאו מהיר

לא לכעוס, אנחנו יודעים שככה לא מכינים אושפלאו קלאסי. בגרסה הזו יש בהרט ואין בשר כבש, ואומנם יש שיראו בכך חילול קודש, אבל אנחנו רואים בזה משהו אחר: ארוחה חמה בשרית וסופר טעימה, שמכינים בכמה דקות

|mako אוכל| פורסם07:00
אושפלאו מהיר (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
Rating:4.7200reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 600-700 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
  • עצם מח (לא חובה אבל מומלץ)
  • חצי כוס שמן (אפשר שליש, לא פחות)
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 3 גזרים, חתוכים לגפרורים
  • שלושת רבעי כוס צימוקים בהירים
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מהקפאה)
  • כפית מלאה כמון
  • כפית שטוחה בהרט
  • כפית שטוחה פלפל שחור
  • כף שטוחה מלח (או לפי הטעם)
  • 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • ראש שום שלם, קטום בקצה
  • 3 וחצי כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את קוביות הפרגית ואת עצם המח. מטגנים מכל הצדדים עד הזהבה.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

אושפלאו מהיר - המרכיביםאושפלאו מהיר - המרכיבים|צילום: ענת אלישע, mako אוכלאושפלאו מהיר של ענת אלישעאושפלאו מהיר של ענת אלישע|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

2מוסיפים את הבצל, הגזרים, הצימוקים, גרגירי החומוס והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב.

3מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, שיקבל גם הוא טיגון קצר.

4מוסיפים את ראש השום ואת המים הרותחים. מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה למינימום.

5מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. מכבים את האש, מחכים עוד 10 דקות ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il