אוכל
אוכל

אורז מוקפץ עם בשר טחון

10 דקות? רציני רק 10 דקות? התשובה היא כן, אם יש לכם סיר אורז לבן מבושל - הדרך למנה האסייתית הפשוט מטריפה הזאת היא קצרה מאין כמוה. ומי כמונו יודעים - אתם רוצים ללכת בה. אין אורז מוכן? תוסיפו 20 דקות

|mako אוכל| פורסם07:13
אורז סיני עם בשר (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
Rating:4.594reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 400 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • שליש כוס שמן זית
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • כפית ג׳ינג׳ר מגורר דק
  • כפית שום כתוש (טרי)
  • פלפל צ׳ילי קצוץ
  • כף רוטב סויה כהה
  • 3 כפות רוטב סויה קלאסי
  • כף רוטב הוי סין (לא חובה אבל מוסיף המון)
  • כפית מלאה סוכר חום כהה
  • מלח לפי צורך
  • 3 כוסות אורז מבושל

אופן ההכנה:

1קוצצים את השעועית הירוקה למקטעים ברוחב כסנטימטר.

2מלהיטים היטב מחבת ווק ומוסיפים את שמן הזית והשעועית הקצוצה.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

אורז סיני עם בשר - מחבת טעימה ב-10 דקותמחבת טעימה ב-10 דקות|צילום: ענת אלישע, mako אוכלאורז סיני עם בשר טחוןאורז סיני עם בשר טחון|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

3מטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.

4מוציאים את השעועית לצלחת בעזרת כף מחוררת.

5מוסיפים לווק את הבשר הטחון, מפוררים ומטגנים עד שינוי צבע.

6מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והצ׳ילי, מערבבים ומוסיפים את מרכיבי התיבול.

7לאחר כדקה מוסיפים את השעועית והאורז המוכן, מערבבים היטב במשך 2 דקות ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il