אוכל
אוכל

סלט פאטוש

לכאורה עוד סלט ירקות, למעשה הברקה מזרח תיכונית שבזכות כמה תוספות פשוטות - לחם קלוי, הרבה מיץ לימון, זעתר וסומאק - הופכת לאחת המנות היחידות שלא נמאסות עלינו לעולם

|חג' כחיל| פורסם08:35
סלט פאטוש, חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
Rating:3.849reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 3 עגבניות אדומות
  • 3 מלפפונים
  • 2 בצל סגול
  • צרור בצל ירוק
  • 50 גרם קרוטונים (ניתן להשתמש בקרעי לחם או פיתה אפויים)
  • 2 כפות נענע יבשה
  • מיץ מלימון וחצי
  • 4 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • 200 גרם גבינה ערבית (ג'יבני), או גבינה צפתית
  • 1 כפית סומאק
  • 1 כפית זעתר

אופן ההכנה:

1חותכים גס את הירקות ושמים בקערה עם הקרוטונים או קרעי הלחם. מוסיפים גם את הנענע היבשה.

2מערבבים בקערה או בצנצנת את מיץ הלימון, שמן הזית והמלח. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.

3מגרדים בפומפייה את הגבינה ומפזרים מעל הסלט. מעטרים במעט סומאק וזעתר ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il