אוכל
אוכל

קונפי שום - המאכל הכי פשוט עם השם הכי מפחיד

קונפי שום נשמע כמו משהו ששפים מכינים, וזה נכון, שפים מרבים להכין אותו, אבל רק כי הם יודעים איזה שדרוג אדיר שום קונפי יכול לתת לתבשיל או אפילו לפרוסה עם חמאה. נשמע לכם מסובך? לא יותר מלגרד במרפק

|mako| פורסם11:18
שום קונפי (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל
Rating:3.8104reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

קונפי שום הוא מעדן שיכול לשדרג כל תבשיל שאתם מכינים, אבל מענג לא פחות כמו שהוא, על פרוסת לחם מרוחה בחמאה. ויש גם רווח משני: שמן הזית שהתבשל עם שיני שום מקבל ארומה וטעם נפלאים, והוא טעים במיוחד לתיבול (או לטבילת לחם או פוקצ'ה).

המצרכים :

  • כוס של שיני שום קלופות
  • שמן זית
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1קולפים את שיני השום ומעבירים לסיר קטן (לחלופין, קונים שיני שום קלופות מלכתחילה).

2מוסיפים לסיר את המלח ומוזגים שמן זית עד כיסוי. אם רוצים להוסיף עשבי תיבול, מוסיפים (ראו הערות).

3מחממים על להבה נמוכה מאוד (אסור שהשמן יגיע לרתיחה)כשלושת רבעי שעה, עד שהשום מתרכך, ומוודאים מדי פעם שהוא לא נשרף. אם השמן חם מדי, מנמיכים עוד את הלהבה.

4מצננים לחלוטין ומעבירים לצנצנת אטומה.

הערות:

** יש המכינים את הקונפי משיני שום לא קלופות. יש לזה שני יתרונות: 1, שלב הקילוף נחסך, 2, יש הנאה בסחיטת השום הרך אל תוך הפה עם השיניים. שתי הדרכים טובות.

** אפשר ומומלץ להעשיר את הקונפי בעשבי תיבול לבחירתכם. תימין, רוזמרין, אורגנו, מרווה - כולם יעבדו נהדר במקרה הזה. מוסיפים אותם לסיר כבר בתחילת הבישול.

** מעדיפים לצלות את השום בתנור? גם אפשר. מכסים את השום והשמן בנייר כסף ומחממים ב-180 מעלות. אם רואים שהשום מתחיל להישרף מנמיכים ל-140. זמן הצלייה הוא כשעה.

** יש הממתיקים את הקונפי בכף סילאן לפני תחילת הבישול.

** הקונפי יישמר במקרר כשלושה שבועות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il