אוכל
אוכל

פיתה יוסי עדן - ביצה בקן בפיתה

איך הפכה הביצה בקן בפיתה לטרנד ויראלי בארץ ואפילו מעבר לים? בשתי מילים: דניאל עמית. הסיפור המלא למטה - וגם הגרסה שלנו למתכון: ביצה בקן עם טונה, עגבניות שרי, גבינה מגוררת ואפילו קצת שמנת מתוקה

|mako אוכל| פורסם14:10
פיתה ביצה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
צילום: לין לוי, mako אוכל
Rating:4.268reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

איך הפכה הביצה בקן בפיתה לטרנד ויראלי בארץ ואפילו מעבר לים? בשתי מילים: דניאל עמית. בארבע: דניאל עמית ויוסי עדן.

אחד העוקבים של דניאל עמית, הזמר יוסי עדן, הכין בהשראתה את המנה ותייג אותה - ומשם התחילה תגובת שרשרת עוצמתית: עשרות עוקבים טיגנו ואפו פיתות כדי להתנחם במנה הפשוטה שכל אמא מכינה לילדים שלה בבית. היו גם כאלה שהציעו שדרוגים למתכן המקורי.

דניאל מציינת שחשוב להבריש את הפיתה בשמן זית מכל הצדדים כדי שלא תישרף, שאפשר להכין את המנה בתנור או במחבת, ושאם הולכים על אופציית המחבת חשוב לשמור על אש קטנה. אה, וכדאי גם להוסיף פנימה כמה קוביות חמאה. רוצים גם? חפשו "פיתה יוסי עדן", או נסו את הגרסה שלנו.

המצרכים (1 מנות):

  • פיתה
  • חצי קופסת שימורים של טונה בשמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 5 עגבניות שרי
  • חצי כוס פתיתי מוצרלה
  • 2 כפות שמנת לבישול
  • 1 ביצה
  • תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור או טוסטר ל-180 מעלות.

2מחוררים חור עגול בחלק העליון של הפיתה (אפשר בעזרת קורצן עוגיות או כוס דקה).

3מסננים את הטונה, מתבלים במלח פלפל וממלאים את הפיתה.

4פורסים את עגבניות השרי ומכניסים לפיתה.

5מכניסים את הגבינה ומשתדלים לפזר אותה בצורה כמה שיותר אחידה.

6שופכים פנימה את השמנת.

7שוברים לתוך החור את הביצה.

8מרססים את הפיתה בשמן – מסביב לביצה ולא עליה.

9מכניסים לתנור לכ-10 דקות וזוללים.

** בהשראתמתכון של אסתי בר

פיתה ביצה. זה כל מה שצריךפיתה ביצה. זה כל מה שצריך|צילום: לין לוי, mako אוכלקודם כל טונה. אבל לא להעמיס!קודם כל טונה. אבל לא להעמיס!|צילום: לין לוי, mako אוכליעלו ויבואו עגבניות השרייעלו ויבואו עגבניות השרי|צילום: לין לוי, mako אוכללסיום: גבינה ושמנת לבישוללסיום: גבינה ושמנת לבישול|צילום: לין לוי, mako אוכלולתנורולתנור|צילום: לין לוי, mako אוכל

טיפים חשובים:

** הקפידו להשתמש בפיתה עם בצק עבה יחסית, שיכול לספוג את כל התוספות.

** את תתפתו להעמיס את הפיתה יותר מדי, וגם לא להפריז עם כמות השמנת, אחרי הפיתה תירטב.

** חשוב לא לרסס את הביצה בשמן כי זה מונע ממנה להתבשל.

פיתה יוסי עדן - ככה זה התחילפיתה יוסי עדן - ככה זה התחיל|צילום: צילום מסך מהסטורי של דניאל עמיתפיתה יוסי עדןפיתה יוסי עדן|צילום: צילום מסך מהסטורי של יוסי עדן

המתכון עלה לראשונה בינואר 2025

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il