אוכל
אוכל

מרק עדשים וחזה עוף

מתחילים להרגיש חלושס של חורף ומתלבטים אם להכין מרק עדשים או מרק עוף? תשלבו עדשים ירוקות וקוביות חזה עוף עם עוד קצת ירקות טובים - ותנצחו את הקור הזה כמו גדולים

|mako אוכל| פורסם07:13
מרק עדשים וחזה עוף (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
Rating:4.5106reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 500 גרם עדשים ירוקות יבשות
  • חצי פרפר חזה עוף, חתוך לקוביות בינוניות
  • 5 כפות שמן
  • בצל לבן גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • רבע צרור כוסברה, קצוץ
  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 עגבניות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • כפית מלאה צ׳ילי גרוס
  • כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • כפית שטוחה פלפל שחור
  • כף שטוחה מלח
  • כף רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים כ-5 דקות.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

מרק עדשים - המרכיביםמרק עדשים - המרכיבים|צילום: ענת אלישע, mako אוכלמרק עדשיםמרק עדשים|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

2מוסיפים את קוביות חזה העוף. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהעוף משנה צבע, ומוסיפים את שאר הירקות והתבלינים.

3מערבבים היטב ומוסיפים את העדשים יחד עם 2 וחצי ליטר מים. מביאים לרתיחה.

4מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-50 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il