אוכל
אוכל

חיתוכיות טחינה

מחפשים מתכון לקינוח מהיר? מצאתם. עוגיות במרקם מתפורר, נימוח ונמס בפה שקשה להפסיק לחסל. ועל הדרך הן גם פרווה וגם טבעוניות

|mako אוכל| פורסם08:41
חיתוכיות טחינה טבעוניות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:4.5270reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (25 מנות):

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס קוואקר
  • קמצוץ מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1מנפים יחד קמח ואבקת אפייה. מוסיפים קוואקר, מלח וסוכר ומערבבים.

2מוסיפים טחינה, תמצית וניל ושוקולד צ'יפס. מערבבים היטב ומאחדים בידיים לבצק. אם הבצק פירורי ויבש מדי, מוסיפים עוד כף טחינה. אוספים את הבצק לכדור.

3משטחים את הבצק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למלבן בגודל 20X25 ס"מ. אופים בחום של 180 מעלות, 18-20 דקות. הבצק לא אמור להזהיב.

4חותכים בסכין חדה רק כשהבצק האפוי קר לחלוטין. החיתוכיות מתפוררות מעט וזה בסדר. אם חותכים לפני קירור מוחלט, העוגיות יתפוררו לחלוטין. יוצאות כ-20-25 חיתוכיות.

** אפשר להכין גם כעוגיות – יוצרים מהבצק כדורים קטנים, משטחים אותם מעט ואופים באותה צורה, כ-15 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il