אוכל
אוכל

אורז פרסי ירוק

תראו מה זה, מתברר שה-תוספת לפסח לוקחת רק 10 דקות עבודה. אורז מפוצץ בירוקים - מלא עשבי תיבול וגם קצת אפונה וקצת פול ירוק - שהופך את השולחן ליפה יותר ואת הארוחה להרבה יותר טעימה

|mako אוכל| פורסם07:13
אורז פרסי ירוק (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
Rating:4.570reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 2 כוסות אורז יסמין או בסמטי, שטוף היטב ומסונן)
  • שליש כוס שמן
  • כוס אפונה קפואה
  • כוס פול ירוק קפוא
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • חצי צרור שמיר, קצוץ
  • חצי צרור נענע, קצוץ
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ
  • 5 בצלים ירוקים, קצוצים
  • כפית מלח
  • כפית מחוקה כורכום
  • חצי כפית פלפל לבן או שחור
  • חצי כפית קינמון
  • 3 וחצי עד 4 כוסות מים רותחים (תלוי בסוג האורז)

אופן ההכנה:

1יוצקים את השמן לסיר רחב ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב 7-8 דקות.

2מוסיפים את האפונה, הפול והירק. משאירים 2 כפות של ירק קצוץ בצד.

אורז ירוקאורז ירוק|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

עוד תוספות לארוחת פסח

כל המתכונים שלנו לפסח

3מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.

4מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.

5מבשלים כ-20 דקות ומכבים את האש.

6מוסיפים לסיר את הירק הקצוץ ששמרנו בצד, מפזרים בעזרת מזלג ומכסים את הסיר לעוד 10 דקות.

7אחרי שהאורז מצטנן מערבבים את הירק פנימה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il