אוכל
אוכל

קרקר גרעינים ביתי

לאכול בריא, אומרת רותי רוסו, זה להכניס לפה רק אוכל שאתם מכירים את כל המרכיבים שלו. הקרקרים האלה - שמכינים משיבולת שועל, כל מיני גרעינים ונגיעה של סירופ מייפל - יכולים להיות נקודת פתיחה מצוינת

|mako אוכל| פורסם07:15
Rating:4.5111reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 כוס שיבולת שועל מלאה
  • שלושת רבעי כוס גרעיני דלעת
  • שליש כוס גרעיני חמנייה
  • שליש כוס שומשום
  • 3 כפות צ'יה
  • 3 כפות פרג
  • 1 כפית מלח
  • רבע כוס שמן זית או זרעי ענבים
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • שלושת רבעי כוס מים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים להם לעמוד 10 דקות.

3פורסים יריעה גדולה של נייר אפייה ומשמנים אותה קלות בשמן זית. מעבירים את התערובת למרכז הנייר (לא נורא אם מטפטפים קצת מים), מזלפים עוד קצת שמן זית ומכסים בנייר אפייה נוסף.

4מרדדים את התערובת בין שני הניירות, בהתחלה בידיים ואז במערוך, לעובי של כחצי ס"מ. לא צריך להגיע למלבן או לצורה ברורה, כי אחר כך בכל מקרה שוברים את הקרקרים.

5מסירים את הדף העליון ואופים 15-20 דקות או עד שהשוליים מזהיבים. מקררים קצת.

6הופכים את הקרקר בזהירות בעזרת מרית, חתיכה חתיכה (אי אפשר להפוך את היריעה בשלמותה). אופים עוד 15-20 דקות.

7מקררים, שוברים לחתיכות ומעבירים לכלי אטום.

* אפשר להגיש עם מטבל ריקוטה ופלפלים: טוחנים יחד בבלנדר מוט 4 כפות ריקוטה, שני פלפלים קלויים מקולפים, מלח, פלפל שחור, טיפה דבש וקצה של חריף (לא חובה).

לצפייה בפרק השלם

התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il