
חלה עגולה מקומחת מ-4 רצועותרגע לפני פסח, זה בדיוק הזמן להפציץ עם החלה המקומחת שעזרה לקרן אגם - ולעשרות אלפים בהשראתה - להעביר את תקופת הקורונה. כמה פשוטה, ככה כובשת
צילום: יוגב מאיר, מתכון עם סיפור
|
המצרכים :ל-3 חלות בינוניות או 2 גדולות:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח למיקסר. מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומפעילים את המיקסר על לישה במהירות איטית. 2 מוסיפים שמן זית ואת המים לאט לאט, עד שהבצק מתגבש לכדור. לשים עוד 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבצק מכפיל את הנפח. 3 מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה ומחלקים ל-12 כדורים במשקל של כ-150 גרם כל אחד לקבלת שלוש חלות בינוניות, או ל-8 כדורים של 200-220 גרם לשתי חלות גדולות. 4 מניחים את כדורי הבצק על משטח מקומח, מקמחים אותם מעט מלמעלה ומכסים במגבת ל-15-30 דקות, עד שהם תופחים מעט. 5 מוציאים לכל כדור את האוויר, מרדדים ומגלגלים לרצועות. 6 קולעים חלות מארבע רצועות, כמו בסרטון. 7 מתפיחים את החלות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך חצי שעה לפחות, עד שהן תופחות מעט. 8 מחממים תנור ל-180 מעלות. 9 בעזרת מסננת קטנה מקמחים את החלות בעדינות. 10 אופים את החלות 25-35 דקות (תלוי בתנור ובגודל החלות), עד שהן שזופות יפה. מצננים מעט וטורפים. המתכון מתוך התוכנית של קרן אגם "מתכון עם סיפור". לצפייה בתוכנית
|