אוכל
אוכל

מפרום של אילנית ואשר לוי

אמרתם לאילנית ולאשר לוי אוכל ביתי - אמרתם מפרום. רגע לפני שיפגינו את יכולות הבישול שלהם ב"המטבח המנצח VIP" השניים מפרגנים לנו את המתכון שהם גדלו עליו, כדי שתוכלו לצפות בתוכנית הבכורה בבטן שמחה ומלאה

|המטבח המנצח VIP| פורסם09:33
מפרום (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.4107reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 8 תפוחי אדמה גדולים ורחבים, קלופים
  • כף מלח
  • מים
  • קמח
  • שמן לטיגון

לתערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • 3 ענפי סלרי
  • 1 בצל גדול, מגורר
  • 1 תפוח אדמה, מגורר
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 2 ביצים
  • פרוסת לחם מושרת במים
  • שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • פפריקה מתוקה
  • חררץ' (תערובת תבלינים טריפוליטאית. אפשר להמיר בבהרט)

לבלילה העוטפת את המפרום:

  • 5 ביצים
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית חררץ' (או בהרט)
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • קורט מלח

לסיר:

  • 2 תפוחי אדמה, פרוסים לעיגולים
  • 1 עגבנייה, פרוסה לעיגולים
  • 1 בצל, פרוס לטבעות
  • 4 ענפי סלרי, שטופים וחתוכים לשניים
  • 8 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה

לרוטב:

  • 2 כוסות מים פושרים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף חררץ' (או בהרט)
  • כף פפריקה מתוקה
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • כפית קינמון
  • 2 כפיות שום כתוש
  • רבע כוס שמן
  • כף שטוחה כורכום

אופן ההכנה:

1משרים את תפוחי האדמה המקולפים במים עם מלח למשך לילה שלם.

2חוצים את תפוחי האדמה. קוטמים את החלק העליון וחותכים כל חצי תפוד לשניים – אבל לא עד הסוף, כך שייווצר מעין כיס (מכל תפוד יוצאים שני מפרומים). מחזירים למי המלח.

3מערבבים את כל המרכיבים של תערובת הבשר היטב, ולשים כמה דקות.

4מסננים היטב את תפוחי האדמה מעודפי נוזלים, ממלאים בתערובת הבשר ומניחים בצד.

5טורפים את הביצים עם כל חומרי הבלילה.

6עוטפים כל מפרום בקמח, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן חצי עמוק שחומם מראש (גובה השמן עד חצי מגובה המפרום).

7מסדרים בסיר רחב לפי הסדר תפוחי אדמה, עגבניות, בצל, סלרי, שום ופטרוזיליה. מעליהם מסדרים את המפרומים בשכבה אחת.

8מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על המפרום. מניחים צלחת הפוכה שתלחץ את המפרומים כלפי מטה ומכסים את הסיר.

9מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה, עד שהבשר מוכן.

10מגישים לצד קוסקוס.

התוכנית הראשונה של "המטבח המנצח VIP" תשודר הערב (ראשון) אחרי החדשות בערוץ 12

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il