
מפרום של אילנית ואשר לויאמרתם לאילנית ולאשר לוי אוכל ביתי - אמרתם מפרום. רגע לפני שיפגינו את יכולות הבישול שלהם ב"המטבח המנצח VIP" השניים מפרגנים לנו את המתכון שהם גדלו עליו, כדי שתוכלו לצפות בתוכנית הבכורה בבטן שמחה ומלאהאילנית ואשר לוי|המטבח המנצח VIP| פורסם03/10/2109:33 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :
לתערובת הבשר:
לבלילה העוטפת את המפרום:
לסיר:
לרוטב:
אופן ההכנה:1משרים את תפוחי האדמה המקולפים במים עם מלח למשך לילה שלם. 2חוצים את תפוחי האדמה. קוטמים את החלק העליון וחותכים כל חצי תפוד לשניים – אבל לא עד הסוף, כך שייווצר מעין כיס (מכל תפוד יוצאים שני מפרומים). מחזירים למי המלח. 3מערבבים את כל המרכיבים של תערובת הבשר היטב, ולשים כמה דקות. 4מסננים היטב את תפוחי האדמה מעודפי נוזלים, ממלאים בתערובת הבשר ומניחים בצד. 5טורפים את הביצים עם כל חומרי הבלילה. 6עוטפים כל מפרום בקמח, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן חצי עמוק שחומם מראש (גובה השמן עד חצי מגובה המפרום). 7מסדרים בסיר רחב לפי הסדר תפוחי אדמה, עגבניות, בצל, סלרי, שום ופטרוזיליה. מעליהם מסדרים את המפרומים בשכבה אחת. 8מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על המפרום. מניחים צלחת הפוכה שתלחץ את המפרומים כלפי מטה ומכסים את הסיר. 9מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה, עד שהבשר מוכן. 10מגישים לצד קוסקוס. התוכנית הראשונה של "המטבח המנצח VIP" תשודר הערב (ראשון) אחרי החדשות בערוץ 12 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |