
ממליגה עם קציצות פרגית של יונה ומעיין אדםרותי ברודו כינתה אותן "מנחמות", חיים כהן שיבח את התיבול המדויק - ולנו זה עשה חשק להכין בעצמנו את הקציצות של סבתא פאני שבישלו מעיין אדם ואמה יונה ב"המטבח המנצח VIP". זה המתכון שעובר שנים במשפחת אדםיונה ומעיין אדם|המטבח המנצח VIP| פורסם06/09/2310:00 ![]() צילום: המטבח המנצח VIP |
המצרכים :לממליגה:
לקציצות:
לרוטב:
לכרוב:
לסלט המלפפונים:
אופן ההכנה:1לממליגה: מבשלים את כל מרכיבי הממליגה בסיר על אש בינונית עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד להסמכה מלאה (לאוכלי כשר:מחליפים את הכוס חלב בכוס מים ואת החמאה בתחליף). 2לקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ומכדררים לקציצות. 3לרוטב: מכניסים את העגבניות והפלפלים לתנור עד לריכוך והשחמה קלה של הפלפלים. מטגנים קלות את הבצל בהרבה שמן זית, מוסיפים את השום, העגבניות המקולפות והקצוצות, התבלינים ועלי הדפנה ומביאים להרתחה ובישול. מוסיפים את עגבניות השרי והפלפלים מהתנור לסיר לעוד כמה דקות בישול ומרסקים הכל בבלנדר לתערובת חלקה ולא סמיכה מדי. מוסיפים את הקציצות ומניחים להתבשל. 4לכרוב: קוצצים את הבצל ומטגנים עד לגוון צהבהב/חום בהיר בשמן זית. מוסיפים את הכרוב הקצוץ והתבלינים. נותנים להכל להתרכך בבישול קצר עם מכסה. מוסיפים את הכרוב המוחמץ, מערבבים וממשיכים לאדות עוד עד לריכוך הכרוב לגמרי. 5לסלט: חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות (עגולות), קוצצים את הבצל והשמיר, ומערבבים עם שאר חומרי הרוטב. ממליגה עם קציצות פרגית|צילום: MKR המטבח המנצח![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |