
הקינוח המנצח של שיר ביליה ואלון אבוטבול"לימון הדור" הם קראו לקינוח הזה, שכיכב אתמול ב"המטבח המנצח VIP", ולגמרי בצדק: קינוח מרנג וקצפת עם בצק פריך שהעיף את כולם וקרם לימון במרקם של קטיפה. ללא ספק מתכון שהשאיר אותנו עם טעם של עודשיר ביליה ואלון אבוטבול|המטבח המנצח VIP| פורסם26/02/2410:37 ![]() צילום: שיר ביליה, המטבח המנצח VIP |
המצרכים :למרנג:
לבצק הפריך:
לקארד לימון:
לקצפת:
לרוטב פירות יער:
אופן ההכנה:המרנג:1מחממים תנור ל-110 מעלות צלזיוס, טורבו. 2מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים, ולאט לאט מוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב. 3ממיסים את הקורנפלור בחצי כפית מים או חומץ, מוסיפים לקצף ומערבבים. 4מורחים את הקצףבעובי 2 וחצי ס"מעל נייר פרגמנט בתבנית מלבנית,ואופים 55 דקות. משאירים את המרנג בתנור כבוי לעוד 30 דקות לפחות. הבצק הפריך:1מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, קוביות חמאה, שמנת מתוקה, מלח וחלמון טרוף עד לקבלת גוש בצק. יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה. 2מרדדים את הבצק בין שני ניירות פרגמנט. מורידים את הנייר העליון ואופים ב-180 מעלות 20 דקות. קארד לימון:1מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים עד שנמס. 2מחממים בסיר קטן על אש בינונית את הקליפה המגוררת, מיץ הלימון, החלמונים, הסוכר והקורנפלור. מערבבים עד שמבעבע והטקסטורה מתעבה. 3מכבים את האש וזורקים פנימה את החמאה. מערבבים. 4מעבירים דרך מסננת לקבלת קארד לימון קטיפתי. הקצפת:1מקציפים את המרכיבים במיקסר לקבלת קצפת יציבה ורכה. רוטב פירות היער:1מועכים את פירות היער בקערה עם סוכר, מיץ לימון, קליפות לימון ונענע קצוצה. הרכבת המנה:1מניחים בקערה ריבוע בצק פריך ועליו כמה כפות גדושות של קצפת. 2מוסיפים קארד לימון ומעליו מרנג שבור. מסיימים בשתי כפות של רוטב פירות יער. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |