
פשטידת בשר, טחינה ותפוחי אדמהאפשר לקרוא לזה פאי רועים משודרג בטחינה, אפשר להתעקש שמדובר בסינייה ששודרג בפירה תפוחי אדמה ואפשר לקרוא לזה "עראב באי", כמו שבחרו אמיר וגל מ"MKR המטבח המנצח". כך או כך, לנו זה פתח את התיאבון בטירוףאמיר עודה וגל סמיינוב|המטבח המנצח| פורסם22/10/1810:28 ![]() צילום: MKR המטבח המנצח, קשת 12 |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כשעה, עד שהם רכים (לחלופין אפשר לצלות אותם במדורה או בגריל פחמים). 3מעבירים את פטריות הפורצ'יני לקערה קטנה ומכסים במים רותחים. משתדלים לשים כמה שפחות מים, רק עד שיכסו את הפטריות. משרים כ-20 דקות. מסננים מהמים (שומרים אותם להמשך) וקוצצים את הפטריות. 4קוצצים את הערמונים לחתיכות קטנות, בערך בגודל של הצנוברים. מעבירים את הערמונים הקצוצים והצנוברים למחבת יבשה וקולים כמה דקות על אש בינונית. נזהרים לא לשרוף. 5קוצצים את הבשר לחתיכות קטנות, אבל גדולות יותר מבשר טחון. 6פורסים את הבצל לחצאי טבעות, את הפלפלים החריפים לטבעות דקות ואת הזעתר והפטרוזיליה קוצצים דק. 7מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבהרט, הכמון והחילבה ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים מעט. 8מוסיפים למחבת את הפלפל החריף, הזעתר והשום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הבשר הקצוץ ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. הוא לא צריך להיות מוכן לגמרי, מכיוון שיעבור גם לאפייה בתנור. מוסיפים גם את הפטריות, הצנוברים והערמונים, מערבבים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מכבים את האש. 9מגבירים את חום התנור ל-220 מעלות. 10מקלפים את תפוחי האדמה האפויים ומועכים לפירה. מוסיפים את הנוזלים של הפטריות (לא את כל הנוזל, מוסיפים מעט עד לקבלת מרקם פירה רך וקרמי), מלח, פלפל ואת הנענע היבשה. מוסיפים גם את שמן הזית ומערבבים. 11מסדרים בכלים אישיים שעמידים בתנור שכבה דקה ואחידה של תערובת הבשר. שופכים מעל מעט טחינה גולמית ומפזרים מעל הטחינה מעט פטרוזיליה קצוצה. מסדרים מעל שכבה של הפירה. מחוררים מעט את הפירה עם מזלג ומזלפים מעט שמן זית. 12צולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחלק העליון שחום. מוציאים מהתנור, מזלפים עוד כמה טיפות שמן זית, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |