מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פשטידת בשר, טחינה ותפוחי אדמה

אפשר לקרוא לזה פאי רועים משודרג בטחינה, אפשר להתעקש שמדובר בסינייה ששודרג בפירה תפוחי אדמה ואפשר לקרוא לזה "עראב באי", כמו שבחרו אמיר וגל מ"MKR המטבח המנצח". כך או כך, לנו זה פתח את התיאבון בטירוף

|המטבח המנצח| פורסם10:28
טעימת המנה העיקרית של גל ואמיר X (צילום: MKR המטבח המנצח,  קשת 12  )
צילום: MKR המטבח המנצח, קשת 12

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 קילו תפוחי אדמה לאפייה
  • חצי שקית פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 80 גרם ערמונים בוואקום
  • 80 גרם צנוברים
  • 650 גרם בשר פיקנייה עגל
  • 350 גרם בשר טלה
  • 3 בצלים גדולים
  • 1-2 פלפלים חריפים טריים
  • שליש צרור זעתר טרי (עלים בלבד. אם אין, אפשר להשתמש בתימין)
  • חצי צרור פטרוזיליה (עלים בלבד)
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית בהרט
  • חצי כפית כמון
  • קורט חילבה
  • 5-6 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף נענע יבשה
  • 3 כפות שמן זית (לפירה)
  • כחצי צנצנת טחינה גולמית
  • עוד מעט שמן זית, לזילוף

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כשעה, עד שהם רכים (לחלופין אפשר לצלות אותם במדורה או בגריל פחמים).

3מעבירים את פטריות הפורצ'יני לקערה קטנה ומכסים במים רותחים. משתדלים לשים כמה שפחות מים, רק עד שיכסו את הפטריות. משרים כ-20 דקות. מסננים מהמים (שומרים אותם להמשך) וקוצצים את הפטריות.

4קוצצים את הערמונים לחתיכות קטנות, בערך בגודל של הצנוברים. מעבירים את הערמונים הקצוצים והצנוברים למחבת יבשה וקולים כמה דקות על אש בינונית. נזהרים לא לשרוף.

5קוצצים את הבשר לחתיכות קטנות, אבל גדולות יותר מבשר טחון.

6פורסים את הבצל לחצאי טבעות, את הפלפלים החריפים לטבעות דקות ואת הזעתר והפטרוזיליה קוצצים דק.

7מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבהרט, הכמון והחילבה ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים מעט.

8מוסיפים למחבת את הפלפל החריף, הזעתר והשום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הבשר הקצוץ ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. הוא לא צריך להיות מוכן לגמרי, מכיוון שיעבור גם לאפייה בתנור. מוסיפים גם את הפטריות, הצנוברים והערמונים, מערבבים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מכבים את האש.

9מגבירים את חום התנור ל-220 מעלות.

10מקלפים את תפוחי האדמה האפויים ומועכים לפירה. מוסיפים את הנוזלים של הפטריות (לא את כל הנוזל, מוסיפים מעט עד לקבלת מרקם פירה רך וקרמי), מלח, פלפל ואת הנענע היבשה. מוסיפים גם את שמן הזית ומערבבים.

11מסדרים בכלים אישיים שעמידים בתנור שכבה דקה ואחידה של תערובת הבשר. שופכים מעל מעט טחינה גולמית ומפזרים מעל הטחינה מעט פטרוזיליה קצוצה. מסדרים מעל שכבה של הפירה. מחוררים מעט את הפירה עם מזלג ומזלפים מעט שמן זית.

12צולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחלק העליון שחום. מוציאים מהתנור, מזלפים עוד כמה טיפות שמן זית, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il