מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

אורז בן גוריון ותבשיל זנב שור

בשביל להוציא כזאת מנה מפתיתים פשוטים כנראה שבאמת צריך להיות שמעון ודורון - הצמד הצבאי המוכשר כמו שד של "MKR המטבח המנצח". מצד שני, עכשיו גם לנו יש את המתכון, אז נוכל לנסות בעצמנו

|mako אוכל| פורסם09:00
ראגו בשר ופתיתים (צילום: מתוך
צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת 12

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לבשר:

  • 4 יחידות זנב שור
  • שמן זית
  • 2 גזרים
  • 1 סלרי עלים
  • 4 בצלים
  • 5 עלי דפנה
  • מלח גס
  • כפית כמון
  • כף חוואייג'
  • מעט יין אדום

לפתיתים:

  • שקית פתיתים
  • שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 כרישה, פרוסה
  • 1 בצל סגול, קצוץ

להגשה:

  • בצל ירוק, קצוץ

אופן ההכנה:

1צורבים את הזנבות במעט שמן זית (רצוי בסיר לחץ). מוסיפים ירקות שורש (שלמים), עלי דפנה, תבלינים ומעט ויין אדום. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

2מבשלים את הזנבות בסיר לחץ במשך כשעה וחצי. מוציאים, מפרקים את הבשר מהעצמות ושומרים את הציר.

3מכינים את הפתיתים: מטגנים את הפתיתים עם בצל והפטריות.

4מוזגים לאט לאט מהציר לסיר הפתיתים - מוסיפים מעט ציר בכל פעם עד שהפתיתים "שותים" את הנוזלים ומתרככים.

5מטגנים כרישה ובצל סגול. לפני סוף הבישול, מוסיפים אותם לפתיתים.

6מחממים את הבשר המפורק במחבת עם מעט ציר ומניחים מעל הפתיתים. מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שהועברו אלינו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il