אוכל
אוכל

צלעות טלה, פירה וריבת בצל

צלעות טלה בתנור בקראסט של זרעי כמון, כוכב אניס ולמון גראס על מצע פירה תפו"א וריבת בצל בחומץ פירות אדומים

|מאסטר שף| פורסם18:01
צלעות טלה ופירה של איתן סלומון (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.942reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • שידרת צלעות טלה

  • 30 גרם זרעי כמון
  • 2 כוכבי אניס
  • שורש למון גראס
  • שמן זית
  • 4 תפוחי אדמה מסוג ראט או דזירה (אדומים)
  • מיכל שמנת מתוקה
  • מלח
  • 3 בצלים גדולים
  • 2 כפות חומץ פירות אדומים
  • כף סוכר
  • פלפל

אופן ההכנה:

1מנקים את שידרת הצלעות ומשאירים רק את ה"עין" של הצלע. קולים את זרעי הכמון במחבת חמה.

2במכתש ועלי שמים את זרעי הכמון, כוכב האניס וחתיכות מהחלק הלבן של הלמון גראס וכותשים היטב. מוסיפים שמן זית ומערבבים הכל ביחד. מורחים על צלעות הטלה ומניחים בצד.

3קרם תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם מעט מלח עד לריכוך (בערך 20 דקות). מרוקנים את המים ומועכים לפירה. מחזירים את הסיר לאש נמוכה ומוסיפים את השמנת לפי המרקם הרצוי (לפירה חצי מיכל. למרקם קרמי את כל המיכל). מערבבים, ממליחים ומורידים מהאש.

4במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נהיה חום ומתקתק. מוסיפים חומץ פירות אדומים וסוכר. מטגנים במשך מספר דקות.

5הצלעות: מחממים היטב מחבת ברזל עבה (עד שיוצא עשן). במקביל מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים את הצלעות בשמן זית ממליחים ומפלפלים. מכניסים למחבת ומשחימים את הצלעות מכל הצדדים - בערך 3 דקות מכל צד. מכסים את העצם בנייר כסף (שתישאר לבנה) ומכניסים לתנור ל-4 דקות. מניחים את הצלעות בצד ל-5 דקות ופורסים.

6הרכבת המנה: בצלחת מרפדים בקרם תפוחי אדמה, מסדרים מעליהם שכבה של בצל מטוגן ואת הצלע מעל.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il