
סהרונים מטוגנים במלית גבינהעוגיות מלוחות ונהדרות עם יוגורט במלית גבינת ג'בן ואורגנו טרי. טיגון קצר של דקות ספורות ומגישים. לאכול חם![]() צילום: דניאל בר און |
המצרכים :לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1המלית: בעזרת הידיים מפוררים את הגבינה הערבית לפירורים קטנים ומערבבים אותה עם העלים הטריים בקערה. 2הבצק: מערבבים את הקמח ביחד עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמן והשומשום ולשים יחד כדקה, מוסיפים את הביצה ומתחילים להוסיף את היוגורט בהדרגה. תחילה מוסיפים תוך כדי לישה כוס וחצי וממשיכים להוסיף יוגורט במידת הצורך עד שמתקבל כדור בצק (לא דביק) שנפרד מקערת המערבל (לא חייבים להשתמש בכל כמות היוגורט, ליוגורטים שונים סמיכות שונה ולכן חשוב להוסיף את היוגורט בהדרגה ולא בבת אחת על מנת למנוע היווצרות של בצק דביק). בדקה האחרונה של הלישה מוסיפים את העלים הקצוצים ולשים עד שהם מתפזרים באופן אחיד בבצק. 3מכסים את הבצק במגבת לחה ונותנים לו לנוח כעשר דקות. קורצים כדור ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה דק ככל האפשר. בעזרת חותכן/ רינג/ כוס קורצים עיגולים. במרכז העיגול מניחים כפית של המלית וסוגרים לצורת סהר. מהדקים את "התפר" בעזרת מזלג. 4בסיר מחממים שמן ומכניסים פנימה את הסהרונים לטיגון קל של כ-4 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים את הסהרונים ומניחים על נייר סופג. אוכלים חם. 5ניתן לסדר את הסהרונים בטרם הטיגון על מגש ולהכניס להקפאה למשך שעה. כשהסהרונים קפואים מעבירים אותם לשקית ניילון אטומה ומאחסנים בפריזר עד למשך חודש. מוציאים מהמקפיא ומכניסים ישירות לשמן החם ללא צורך בהפשרה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |